Dün memleketi Eskişehir'e gelen ve garda çiçeklerle karşılanan Gamze Bulut, bugün babası Hasan Bulut, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, antrenörü Süleyman Altınoluk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ile birlikte ilk olarak Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'i ziyaret etti.

KOÇDEMİR: ARKADAN GELEN GAMZE'LERE DUYARLI OLACAĞIZ

Ziyaret sırasında valilikte bulunan Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı milli atlet Gamze Bulut'u tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Vali Koçdemir, Gamze Bulut'a altın taktı. Koçdemir şöyle konuştu:

"Gamze Bulut, tüm Türkiye'yi sevinçten ağlattı. Gamze, başarısı kadar güzel ahlakı ile insanca tavrı ile her ilin hatta bize muhabbet duyan dünyadaki her evin kızı oldu. Bunu başarmak zor. Belki birkaç saniye daha hızlı koşardı. Ama insan tarafı ile güzel ahlakı ile iki kere gönüllerimizi fethetti. Bu hikayenin bir yerinde olmak isterdik. Okulunda öğretmen, taşıyan şoför, vesaire... Bu zamana kadar çok bir yerinde olamadık. Ama inşallah bundan sonra beraber olacağız. En azından arkadan gelen Gamze'lere karşı daha duyarlı olacağız."

HEYKELLERİ YAPILIP BALMUMU MÜZESİNE KONULACAK

Gamze Bulut ve beraberindekiler valilikten sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Yılmaz Büyükerşen, Gamze Bulut gibi Eskişehirli olan eski milli maratoncu ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin balmumu heykelini yapacağını söyledi. Başkan Büyükerşen, "Madalya fakiri olimpiyatlarda, Gamze'nin kazanmış olduğu madalya, ülkemize özellikle Eskişehir'e çok büyük bir ödül oldu. İçerisinde siyasi parti liderleri, efsane Eskişehirspor futbolcuları, Eskişehirli sanatçıların bulunduğu Balmumu Müzesi için Gamze Bulut ve Mehmet Terzi'nin de balmumu heykellerini yapmak istiyorum. Bunun için önümüzdeki eylül ayında ölçülerini alacağım" diye konuştu.

'GÜMÜŞÜ ALDIN, ALTINI BEN TAKIYORUM'

Gamze Bulut ziyarette Yılmaz Büyükerşen'e olimpiyatlarda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ile birlikte imzaladıkları Ay Yıldızlı formayı hediye etti. Büyükerşen, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Bulut'a bir plaket ile bir büyük altın vererek, "Gümüş madalyayı olimpiyatlarda taktılar. Altın madalyanı da ben takıyorum" dedi.



KA(EK/CK)