Finlandiya'nın Türkiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Bodrum'a gelip, Finlandiya Bodrum Fahri Konsolosu Dr. Sezgin Gökmen ile Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Vaskunlahti'nin görüşmesi basına kapalı yapıldı. Vaskunlahti, görüşmen sonunda Kaymakamlık anı defterini imzaladı, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Büyükelçi Vaskunlahti, şöyle dedi:

"Finlandiya ve Türkiye ilişkilerini daha iyi şartlara taşımak ve yerinde değerlendirmek için buradayım. Her yıl 200 bin Finlandiyalı turist Türkiye'yi ziyaret ederken, 15 bin Finlandiyalı Bodrum'u tercih ediyor. 'Gelen turist sayısını arttırmak amacıyla ne yapabiliriz?' diye bunları görmek ve fikir alışverişi yapabilmek için Bodrum'a geldim. Bodrum'a ilk kez geliyorum. Ama son olmayacağını da çok iyi biliyorum."

FLAMİNGOLARA HAYRAN KALDI

Bodrum'a ileriki dönemlerde gezmek için tekrar gelmeyi istediğini kaydeden Vaskunlahti, "Çok güzel bir yer. Tuzla sulak alanının önünden geçerken gördüğüm flamingolara hayran kaldım" diye konuştu. Kaymakam Gödekmerdan, "İlişkileri geliştirmek için umarız katkımız olur. İki ülke arasındaki turizmin gelişmesine ve ticari ilişkilerin gelişmesine Bodrum'dan da destek oluruz" dedi.

Gödekmerdan, Vaskunlahti'ye ziyaret anısına topraktan yapılmış kase verdi. Vaskunlahti de Finlandiya ile ilgili tanıtım CD'leri ve broşürler hediye etti. Vuskunlahti, ziyaretin ardından Kaymakamlıktan ayrıldı.



NK(AÖ/İD)