Ege'de önceki gün etkili olan yağışlar nedeniyle su seviyesi 6.03 metreye ulaşan Büyük Menderes Nehri, İncirlova ve Koçarlı ilçeleri arasında kendisine sınır olan tarlaları su altında bıraktı. Bölgede işçi olarak çalışan Özkan Turan, her yıl aynı sıkıntının yaşandığını belirterek su altında kalan ürünlerden ümidi kestiklerini söyledi.

Arazi sahibi olan ve aynı zamanda büyükbaş hayvancılıkla uğraşan Umur Posacı da Büyük Menderes Nehri'nin mutlaka ıslah edilmesi gerektiğini belirtti. Posacı, "Buradaki arazilerin tamamında su baskını yaşandı. Bütün ürünlerimiz sular altına kaldı. Tarım zaten kötü giderken bir de doğal afetler nedeniyle zor günler geçiriyoruz. Bu yıl buğday ekmiştik, suyun altında kaldı. Geçen yıl mısır ektik o da suyun altına kaldı. Devlet pamuk üreticisinin Ziraat Bankası'na olan borçlarının ertelenmesi için kanun çıkardı. Buğday ve mısırın su altında kalmasına rağmen biz bundan faydalanamıyoruz. Sanki sadece pamuk su altında kaldı" diye konuştu.

Posacı, sadece tarım ürünlerinin değil büyükbaş hayvanların da tehdit altında olduğunu belirterek ahırları gösterdi. Posacı, "Yağışlar böyle devam ederse çamur içinde kalan hayvanlar için çok zorlanacağız" dedi.