Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturmanın ardından sanıklar hakkında, 'zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak' suçlamalarıyla 12 yıldan 36 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuksuz sanıklardan Bursaspor Kulübü Hukuk Danışmanı Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir, Bursaspor Kulübü eski Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ve eski yöneticilerden Turgay Dursun hazır bulunurken, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile diğer sanıklar duruşmaya katılmadı.

TEKRAR İFADELERİ ALINDI

Yargılama, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarında 'gizliliği ihlal' suçundan dava açılan kulübün hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı ve avukat Jale Demir’in dosyasının birleştirilmesi üzerine her iki tutuksuz sanığın tekrar ifadeleri alınmasıyla devam etti. Öztürk Yazıcı yaptığı savunmasında, ortada bir eylem değil, eylemsizliğin bulunduğunu söyledi. Dosyadan vekaleten fotokopi aldığını söyleyen avukat Jale Demir ise dosyadaki bilgileri yalnızca müvekkilleriyle paylaştığını açıkladı.

Mahkeme heyeti, dava dosyasının, hesapların uzman kişiler tarafından incelenmesi için Ankara Nöbetci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.