Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev’i ziyaret etti. Adalet Mahallesi’ndeki Bulgaristan Konsolosluğu’nda gerçekleşen ziyarette Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeşil pasaportlara uygulanan vizenin Bulgaristan tarafından kaldırıldığını belirterek, Konsolos Hacıev’e teşekkür etti. İki ülke arasında her geçen gün gelişen ilişkilerin bu kararla daha da ileriye gideceğine dikkati çeken Başkan Dündar, Konsolos Hacıev’e Osmangazi Belediyesi olarak Konsolosluğa bugüne kadar verdikleri desteğin bundan sonra da süreceğini söyledi.

Bulgaristan’ın Bursa Konsolosluğu’nun Schengen Vizesi vermeye başlayacağını ve bu nedenle fiziki mekanla ilgili talepleri olduğunu anlatan Başkan Dündar, konunun incelenerek gereken desteğin sağlanacağını aktardı.

Konsolosluğun çevresinde otopark sorunun da çözümleneceğini anlatan Başkan Dündar, Schengen Vizesi verilmeye başlamasıyla buranın daha yoğunlaşacağını, bu nedenle gereken düzenlemelerin yapılacağını sözlerine ekledi.

Osmangazi Belediyesi 3 yıl önce Adalet Mahallesi’ndeki binayı Bulgaristan Konsolosluğu’na tahsis etmişti.