Lice İlçesi Abalı Köyü üs bölgesinde personel değişimi sırasında Sikorsky tipi helikopter, kalkışı sırasında kuyruk kısmı tele çarpınca kontrol kaybına uğradı ve acil iniş sırasında gövdesi üzerine düştü. Kazada, uzman çavuş İlyas Genel şehit oldu, biri ağır 7 asker yaralandı. Uzman Çavuş Genel’in şehit olduğu haberi merkez Osmangazi İlçesi Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde oturan annesi Nuray ve babası Eyüp Genel’e ambulans ve doktor eşliğinde gelen subaylar tarafından verildi. Uzman Çavuş İlyas Genel’in oturduğu sokağa da komşuları tarafından büyük bir Türk Bayrağı asıldı.

ŞEHİT DÜŞERSEM BENİ DEDEMİN YANINA GÖMÜN

Evli ve Kaan adında bir oğlu olan şehit Uzman Çavuş İlyas Genel’in geçen salı günü telefonla konuştuğu babası Eyüp Genel'e, "Baba eğer bir gün şehit düşersem, beni dedemin yanına gömün" dediği öğrenildi. Şehit Uzman Çavuşun dedesinin cenazesinin Yozgat'ta olduğu, ancak ailesinin Bursa'da yaşaması nedeniyle cenazenin bu kentte toprağa verilmesi bekleniyor.

Yakınları, askerliğini 4 yıl önce Diyarbakır'da tamamlayan İlyas Genel'in sınava girip uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.