İstanbul’dan Bursa’da yaşayan oğlu Vedat Yükselir’i bir hafta önce ziyarete gelen Gülşen Yükselir önce gün akşam saatleri aniden rahatsızlandı. Oğlu Vedat Yükselir’in haber vermesi üzerine eve gelen 112 Acil Servis ekipleri, Gülşen Yükselir’i Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak hastanenin yoğun bakımda tedavi altına alınan Gülşen Yükselir’in beyin ölümü gerçekleşince ailesine haber verildi.

Eşinin hastaneye kaldırıldığını öğrenen ve çocuklarıyla birlikte hemen hastaneye gelen Feridun Yükselir, eşinin organlarını bağışlamaya karar verdi. Bu kararın ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde zamana karşı yarış başladı.

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde yaşayan ve karaciğer nakli bekleyen 53 yaşındaki Şaban Yılmaz’ı arayan hastane yetkilileri, müjdeyi verdi. Hemen ameliyata alınan Yılmaz’a karaciğer nakli yapıldı.

Yükselir’in böbrekleri ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Vuruşkan tarafından böbrek hastaları Güli Daşçı ile Hasan Kurt'a nakledildi. 6 yıldır böbrek bekleyen ve diyaliz tedavisi gören Güli Daşçı, doktorların kendisini hastaneye uyum ve doku testi için aradıklarında büyük bir heyecan yaşadığını söyleyerek, “Böbrek bekliyordum ama bu kadar çabuk değildi. Hastaneden telefon gelince çok heyecanlandım. Ameliyatım da çok başarılı geçti. Çok mutluyum. Böbreği bağışlayan aileye çok ve doktorlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Böbrek nakli yapılan diğer hasta Hasan Kurt ise “Milli Piyango’dan büyük ikramiye çıkmış gibi büyük bir sevinç yaşıyorum. Ameliyatımdan sonra kendimi çok iyi hissetmeye başladım. Hayatımı yeniden sağlıklı şekilde yaşayacağım için emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Organ bağışı yapıldığı haberini aldıktan sonra büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlatan Doç. Dr. Hakan Vuruşkan, iki böbrek ameliyatını aynı anda yapıldığını ve çok başarılı geçtiğini belirtti. Yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından hastaların iyileşme sürecine hızlı bir şekilde girdiklerini ifade eden Doç. Dr. Vuruşkan, “Organ bağışlarının yapılması bizleri çok mutlu ediyor. Keşke herkes organlarını bağışlasa ve organ bekleyen hastalar sağlıklarına bir an önce kavuşabilse. Vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.