Crowne Plaza'da gerçekleşen ve Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid'in de katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm kenti olması ve turizm pastasından hak ettiği payı alması için çalıştıklarını ifade etti.

Bursa'nın Arap dünyası için ana destinasyon olarak ilan edilmesinin tarihi bir olay olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "21 Arap ülkesinin üye olduğu Arap Turizm Örgütü'nün bir hareket planı hazırlaması, Bursa ve bölgeye olan büyük bir teveccühtür ve bizleri mutlu etmiştir. Bu durum kentimizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Kentin organizasyonla birlikte büyük fırsat yakaladığını vurgulayan Altepe, "Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Birikimleri ve özellikleri çok olan bir şehir olarak, dünya vitrininde öne çıkmak istiyoruz. Ürettiğimiz markalarla, sahip olduğumuz doğal ve kültürel zenginliklerimizle Bursa'yı dünyaya tanıtacağız. Bursa'nın Arap dünyası sayesinde dünya gündemine taşınması, dünya markası olmanın önemli bir adımıdır" diye konuştu.

'BURSA KABUK DEĞİŞTİRİYOR'

Bursa'nın alt ve üstyapı çalışmalarıyla turizm kentine yakışır hale getirildiğini de belirten Altepe, Bursa'nın her alanda kabuk değiştirdiğini ve kentin tanıtımına ağırlık verildiğini kaydetti. Organizasyonun da bu çalışmaları taçlandıran güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Altepe, "Dost, kardeş Arap ülkelerinin Türkiye ile daha da yakınlaşması, bizleri mutlu ediyor. Uzun yıllar ihmal edilen bu yakınlaşmayı daha da artıracağız" ifadelerini kullandı.

'TÜRK VE ARAP ALEMİ İÇİN BÜYÜK MUTLULUK'

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise '2013 Yılı Bursa Ana Destinasyonu'nun 2010 yılında Cidde'de toplanan Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından ilan edildiğini hatırlattı. Harput, "Bugün Türk ve Arap alemi için büyük mutluluk yaşıyoruz. Bursa, 2013 Bursa Ana Destinasyonu ile dostluğun, kardeşliğin ve kültürel ilişkilerin gelişimine katkı sunmaya devam edecek" dedi.

'ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİYOR'

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar El-Fehaid de Bursa ile turizm ve kültürel alanlarda çalışmalar başlatmanın gelecek açısından önemli olduğuna değindi. Bursa'da kendisini evinde gibi hissettiğini dile getiren El-Fehaid, "Bu çalışmaların yansımaları önümüzdeki süreçte siyasi ve ekonomik alanlarda da kendisini gösterecek. Bu açıdan Bursa, Arap ve Türk alemi arasındaki kardeşlik ve kültürel ilişkilerin yarınlara taşınması açısından önemli bir misyon üstlenmektedir" diye konuştu.

BURSA 21 ARAP ÜLKESİNDE TANITILACAK

Türkiye ile Arap dünyası arasındaki kardeşlik ilişkilerini daha da ileriye taşımak amacıyla düzenlenen ve Bursa'nın 21 Arap ülkesinde tanıtılacağı destinasyon kapsamında, eğitimden spora, yerel yönetimlerden sağlığa, kültürden ekonomiye kadar birçok alanda işbirliği yapılacak. Destinasyonun ikinci tanıtım ayağı da önümüzdeki günlerde Arap Ligi delegasyonunun katılımıyla Bahreyn'de gerçekleştirilecek.



ST(FK/CK)