Vali Harput, basın toplantısında, olayları engellemek isteyen Şehit Jandarma Onbaşı Timur Vatansever'in babası Emrullah Vatansever’in çabasını, "İşte Vatansever" başlığı ile manşet yapan Posta Gazetesi'ni göstererek, manşeti “olgun ve yapıcı” olarak nitelendirdi.

ŞEHİT BABASI: YARAYA TUZ DEĞİL, MERHEM OLMAK LAZIM

Bu arada Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde, olayların başladığı ilk gün olan geçen pazar günü öfkeli kalabalığı önleyen 2004 yılında Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde şehit olan Timur Vatansever'in babası Emrullah Vatansever, herkesi bir kez daha sakin olmaya çağırdı. Olay anında sıcak duygularla hareket ettiğini ifade eden Vatansever, "İnsanların duyguları kabarmış. Sen adamın kapısına gelmişsin. O kişinin hiç bir alakası yok. Dükkanın, evinin camını kırıyorsun. Sen bir örgütün mensubusun ama neden insanları birbirine düşürüyorsun. 35 yıldır aynı sokakta oturuyorum. Kürtle komşuyum. Kürt ile akrabayım kız alıp vermişim. Bizim etle ile tırnağın arasına girmemiz, söz konusu olamaz” dedi. Birilerinin bu işi kaşıdığını ve vatandaşları ateşe çekmeye çalıştığını da kaydeden şehit babası şöyle devam etti:

”Bu doğru olmayan bir şey. Bu olaylardan benim komşularım rahatsız. Ben de rahatsızım Olaylara taraf olmamak gerekir. Biz Kürtlerle içli dışlıyız düğünümüz oluyor, cenazemiz oluyor. Bütünüyle içli dışlıyız. Bu insan olarak bizim görevimiz. Bu milletin kanayan yarasına tuz basmanın hiçbir anlamı yok. Merhem olmak gerekir. Ben o gece 300 kişinin önüne geçerek durdurmaya çalıştım. Çünkü devletin yetkili kurumları var. Gelirler onlar bu işin önüne geçerler. Hiç kimsenin çocuğuna bir şey olmasın, bunun için sevinenler varsa siyasi çıkar sağlayanlar varsa bizde onları kınıyoruz. Van depreminde battaniyelerimizi yolladık. Biz onlar için varız onlarda bizim için var. Siyasiler akıllı olsunlar. Bu yaraları kaşımakla sorunlar çözülmüyor."



Bülent CİVANOĞLU/BURSA,




BC(FK/AAA)