Jeotermal A.Ş.’nin termal su bulma çalışmaları 2008 yılında Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi Mihraplı Parkı’nda başladı. Kültürpark civarında 2009 yılında başlatılan çalışmalar sonucunda 641 metre derinlikte 88.5 derece sıcaklıkta, saniyede 300 litre debili su kaynağına ulaşıldı. Geçtiğimiz yıl Almira Otel'in termal su sözleşmesi yapmasının ardından Crowne Plaza, Sheraton, Hotel Gold Majesty, Kırcı Otel ve Doruk Tıp Merkezi ile protokol imzalandı.

Yeni başvuran Plaza CC’den İsmail Dalfidan, Çekirge Termal Otel ve Hotel Gold 2 Termal temsilcisi Şeref Güler, Romer Fizik Tedavi Merkezi A.Ş.’den Metin Yurdakoş, Yeşil Bursam Turizm Otel Hizmeti Gıda Sanayi Ltd. Şti.’den Emin Soydan, Tiara Otel’i temsilen de Fuat Akdoğan Heykel tarihi Valilik binasında Vali Şahabettin Harput ile bir araya geldi.

Bursa’nın Termal Sağlık Bölgesi ilan edilmesi için çalıştıklarını belirten Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın yeniden kraliçelerin şifa bulmak için geldiği termal şehir özelliğini kazandığını kaydetti. Bursa’daki bin 500 yatak kapasitesini 7 bine çıkaracaklarını söyleyen Harput, termal sağlık bölgesi için Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yürüttüklerini ifade etti. Vali Harput, yurtdışından emekli turistleri termal suya çekmek için Çin, İşveç, Hollandalı yetkililer ve kurumlarla görüştüklerini dile getirdi. Otel ve fizik tedavi merkezi işletmecileri de projeye destek verdiklerini belirttiler.

Konuşmaların ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput ve işletmeciler arasında sıcaksu protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle Jeotermal A.Ş.’den su alan otel ve sağlık merkezi sayısı 12’ye yükseldi.



SÇ(FK/SS)