Bursa’da TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından 23- 26 Şubat’ta 3’ncü Sağlık Hizmetleri Fuarı, Gelin Damat 2012, Mobilya Dekorasyon, Bursa Gıda ve Gıda Teknolojileri, Unlu Mamuller Teknolojileri ve Mağaza-Market Dizayn Fuarları açılacak. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek açılışlara Kosova Sağlık Bakanı ile Arnavutluk ve Makedonya'nın bakanlık yetkilileri de katılacak. Fuarların tanıtımı TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker ve BUSAT Başkanı Mustafa Esgin’in katılımıyla Almira Otel'de yapıldı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa'da ihtiyaç duyulan tüm fuarların bir arada sunulacağını belirterek, bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdikleri Sağlık Hizmetleri Fuarı'nın Bursa’nın sağlık potansiyelini ortaya çıkaracağını söyledi. Sağlık fuarında özel ve kamuya ait kuruluşların tıbbi ekipmanlar ve medikal hizmetlerinin tanıtılacağını kaydeden Ersözlü şöyle dedi:

"Sağlık fuarına 60'a yakın sağlık kuruluşu katılıyor. Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Slovakya ve Suriye başta olmak üzere Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu ülkelerinden heyetler organize edildi. Fuar alanında gerçekleşecek iş görüşmeleri ile yurtdışından gelecek firma yetkilileri katılımcı firmalarımızla iş bağlantıları kuracak."

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin de, sağlık fuarının geleneksel hale geleceğini vurgulayarak, fuarın önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası sağlık turizmi konseptine kavuşacağına dikkat çekti.

'SAĞLIK HİZMETİ İÇİN GELEN 8 BİN DOLAR BIRAKIYOR'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker ise, sağlık fuarının turizmi de içine almasının önemli olduğunu belirterek, "Bir turist 630 dolar bırakıyor. Sağlık hizmetleri için gelen yabancılar ise ortalama 8 bin dolar bırakıyor. Bu fuarların sağlık turizmi fuarına dönüşmesi ile Bursa'nın kazanacağı şüphesiz" diye konuştu.