Merkez Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi şenlikleri Fetih Kapısı’nda yapılan yürüyüşle başladı. Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin Türbelerinin bulunduğu Tophane Meydanı’nda devam eden kutlamalara Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa Dündar, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya kardeş belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Şahabettin Harput, şenliklerle vatana, tarihe, ecdada sahip çıkmanın en güzel örneğinin yaşandığını belirterek, “Kültürleri yaşatan, milletin geçmişten gelen kimliği, tarihi, kültürel değerleridir. Bugün 686 yıl önce gerçekleşen büyük fethin güzelliğini yaşıyoruz. Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin ruhları bizi dinliyor. Büyük devlet kuran Osmanlı iyiliği, kardeşliği, dostluğu, dürüstlüğü, adaleti, medeniyeti 3 kıtaya yaydı biz 7 kıtaya yaymalıyız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, 8 yıl önce başlayan fetih şenlikleri ile ecdadın yad edildiğini söyledi. Bursa’nın tarihteki yerinin her zaman önemli olduğunu kaydeden Altepe, Osmanlı Devleti’nin tüm ilklerinin Bursa’da gerçekleştirdiğini vurguladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri ile bir ay boyunca birçok etkinliği Bursalılar ile buluşturacaklarını ilkbahar sevinci ile fetih coşkusunu birleştireceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından başlayan halk oyunları gösterileri beğeni toplarken kurulan şenlik çadırlarında lokum dağıtıldı.

Tören büyük alkış alan Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan Ekibi’nin ardından çıkan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mehmetçik Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu.



SC(FK/AAA)