HÖH Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Hristo Biserov, HÖH Milletvekili ve Türkiye- Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ramadan Atalay, Bulgaristan’da yapılan yerel seçimlerde Deliorman bölgesinde göreve gelen HÖH’lü belediye başkanları ile birlikte Bursa'ya geldi. Biserov ve yanındakiler, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaretlerinin ardından Bal- Göç Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ile biraraya geldi.

Meclis Başkan Yardımcısı Hristo Biserov, Bulgaristan ve Bursa arasındaki işbirliğini daha farklı platformlara taşıyacaklarını kaydetti. HÖH lideri Ahmet Doğan’ın Türkiye’deki sivil toplum örgütleri ile işbirliğini önemsediğini ifade eden Biserov, amaçlarının somut adımlar atmak olduğunu dile getirdi. Yeni yapılan yerel seçimlerde göreve gelen belediye başkanlarının ticaret, kültür ve spor alanlarında Bursa ile işbirliği yapmak istediğini anlatan Biserov, bu kez kesin adımların atılacağını vurguladı.

Biserov, bir basın mensubunun, "Bulgaristan Meclisi’nin Türklere karşı uygulanan asimilasyon politikalarının kabul etmesinin ardından neler yapılacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu deklarasyonun kabul edilmesiyle Bulgaristan Meclisi ciddi bir adım attı. Bu çok önemli. Kabul edilen sadece bir deklarasyon değil. Hukuki sonuçları var. Zorunlu hukuki bir süreç. Bu sürecin en önemli başlangıcı da soyadı değişikliğini yapanların adli merciler önüne çıkartılması. Haksızlıkları yapılanların bulunması. Ardından mağdurların kendi haklarını aramak için hukuki süreci başlatması. HÖH olarak inancımız bir sonraki süreçlerin önünün açık olduğu. Bu süreci başlatmada parti olarak önemli rol oynadık. Ben de bir Bulgar olarak bu sürecin içinde bulundum. Bulgaristan Meclisi doğru bir karar aldı."



SÇ(FK/SS)