Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün geldiği seçim bölgesi Bursa'da bugün de temel atma törenlerine ve partisinin ilçe kongrelerine katıldı. Sabah saat 11.00'de Nilüfer ilçesinde yaptırılacak Spor Salonu'nun temel atma töreninde hazır bulunan Arınç, yaptığı konuşmada Bursa'nın tarih, kültür, sanayi, turizm merkezi olmasının yanı sıra, yeni yapılan spor tesisleriyle birlikte, Türkiye'nin önemli spor merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Bülent Arınç törenin ardından, Mustafakemalpaşa ilçesine gitti. Burada, Mustafakemalpaşa'nın Ak Partili Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın dün 84 yaşında ölen annesi Mürrivet Kurtulan'ın öğlen kılınan cenaze namazına katıldı. Arınç daha sonra, Belediye Düğün Salonu'nda yapılan partisinin ilçe kongresine geçti.

Kongreye olan katılımdan mutlu olan ancak yer sıkışıklığından dolayı üzüntü duyduğunu dile getiren Arınç, konuşmak için kürsüye çıktığı sırada yer sıkıntısı çeken adaylarından Kerem Akça'dan, kendi yerinde oturmasını istedi. Bunun üzerine salonda alkışlanan Bülent Arınç, "Durun yahu. Vay vay başıma gelenler. Tapusunu vermedim ki. Konuşmam bitince gidip oturacağım. Bu kadar da değil" diyerek espiri yaptı.

Daha sonra partisinin iktidarda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bülent Arınç, Ak Parti'nin oy oranını her geçen gün artırarak yoluna yoluna devam ettiğini söyledi.

Ana Muhalefet Partisi CHP'nin mevcut durumunu da değerlendiren Arınç, "'Şu anda CHP ne durumdadır?' Maşallah üç ayda bir kurultay yapıyorlar. Daha yeni kurultaylar diliyorum onlara. Devam etsinler. Onlar kurultay yapıyor, biz yolumuza devam ediyoruz. Şu CHP'nin haline bakın. On tane milletvekili ayrı basın toplantısı yapıyor. MYK üyelerini veya PM üyelerini şikayet ediyorlar. Dün de iki kadın milletvekili, çok şükür on sene sonra katsayı eşitsizliğini kaldıran YÖK'ün kararına karşı, onu destekleyen hükümetimizin kararına karşı meslek liselerinin tekrar önünü kesmek için dava açtıklarını ifade ediyorlar. Çok yanlış yapıyorsunuz. Ama iyi de yapıyorsunuz. 1950 yılında tek parti iktidarı devrildikten sonra, aradan 62 yıl geçti. CHP hala tek başına iktidara gelemedi. Daha çok dava açında bir 62 sene daha milletin sandığına gömülün" diye konuştu.

Bir dönem, Ak Parti İktidarının sürmesini istemeyenlerin, Ak partinin yıkılmasını isteyenlerin olduğunu dile getiren Bülent Arınç, "'Bunlar birbirlerine düşsünler, çekişme içersinde olsunlar' diyenler oldu. Bu partiden rahatsız olanlar vardı. Geçmişteki düzeni devam ettirmek isteyenler vardı. Hepsi ile mücadele ettik. Gizli-açık bütün planları ortaya çıktı. Gizli-açık düzenlenen bütün tezgahlar başlarına yıkıldı. Gizli-açık bütün komplolar açığa çıktı. Ak Parti hakkında kötü düşünen, milletimizi o eski karanlık günlere götürmek isteyenlerin planları bozuldu. Birliğimizi, bütünlüğümüzü devam ettirmek mecburiyettindeyiz. 'Bir ikilik çıksa da, bir birlerine düşseler', 'Bir nahoş olay ceryan etse de bir birlerini kırıp dökseler' diye ne kadar sevinecek insanlar var. Ama bu sevinci onlara yaşatmadık. Bundan sonrada yaşatmak niyetinde değiliz" dedi.