Samsun'un İlkadım İlçesi'ne bağlı Dereler Köyü'nde oturan 43 yaşındaki Hasan Akça,  yaklaşık 7 yıl önce bir iş için gittiği Gülsan Sanayi Sitesi'nde nüfus cüzdanını kaybetti. İddiaya göre nüfus cüzdanını bulan Murat Kemal Çoşkun, kendi fotoğrafını yapıştırarak 2 bankadan kredi kartı çıkartıp, GSM operatörlerinden de telefon hatları aldı. Yaklaşık 6 bin TL'lik telefon görüşmesi yapan Coşkun, banka kartlarından da para çekti. 4 ay sonra adresine gelen ödeme talimatlarından durumu fark eden Hüseyin Akça, Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken 2 yıl sonra aynı şekilde başka bir dolandırıcılık olayına karışan Murat Kemal Çoşkun'un dosyasını inceleyen cumhuriyet savcısı, iki olayda da kullanılan fotoğrafın aynı olduğunu farketti. Belgelerdeki el yazıları karşılaştırıp aynı kişiye ait olduğu tespit edilince Çoşkun, polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Murat Kemal coşkun hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan dava açıldı.

"SUÇSUZUM, BERAATİMİ İSTİYORUM"

Mahkemede tutuksuz yargılanan sanık bugün çıktığı duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Çoşkun, "Başkasının yaptığı suçlardan ben yargılanıyorum. Ben böyle bir şey yapsaydım kişinin parasını öderdim. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından Murat Kemal Çoşkun'a toplam 20 yıl hapis cezası verdi.