Remzi Doğan İlköğretim Okulu’nda bu yıl eğitime başlayan 6 yaşındaki Hasan Unutulmaz, geçen çarşamba günü, okul çıkışı, evine birkaç sokak uzaklıktaki Hürriyet Mahallesi 1169 Sokak’ta oturan arkadaşının evine gitti. Alçı dekarasyon işiyle uğraşan baba Ahmet Unutulmaz da akşam saatlerinde oğlunu almaya gitti. Baba ve oğul ayrı ayrı kullandıkları bisikletleriyle, saat 20.00 sıralarında evlerine gitmek üzere yola çıktı.

Sokakta ilerledikleri sırada Hasan Unutulmaz, patlayan su borusunun yenilenmesi için açılıp çalışma bittikten sonra kumla kapatılan, ancak parke taşları döşenmeyen bozuk yolda kontrolünü yitirdi. Oluşan çukura taşıtların girmemesi için konulan taşa çarpan Hasan, bisikletten fırlayarak yere düştü. Panikleyen Ahmet Unutulmaz, oğlunu yerde kanlar içinde gördü. Yaralanan Hasan Unutulmaz, babasının otomobiliyle önce özel bir polikliniğe ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Çekilen röntgen filmlerinde küçük çocuğun çenesinin kırıldığı anlaşıldı. Yapılan tedavinin ardından ameliyat olması gerektiği belirtilen küçük çocuk, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Oğlunun ihmal sonucu yaralandığını, kazanın ardından vakit kaybedilmeden yolun parke taşla döşendiğini belirten baba Ahmet Unutulmaz, yaşadıklarına tepki gösterdi. Ahmet Unutulmaz, Sarnıç Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu. Hasan’ın düşüp yaralandığı yerde inceleme yapan polis ekipleri 'taksirle yaralama' suçundan tutanak tuttu.

Baba Ahmet Unutulmaz, "Bugün bu olay bizim başımıza geldi, başkalarının başına da gelmesin. Bu olay yüzünden çocuğum okuluna gidemiyor, ben de onu bırakıp işime gidemiyorum. İki dişinin gelişiminin durabileceği söylendi. Şu an oğlum sıvı gıda dışında beslenemiyor. 10 gündür taşları döşenmeyen yol, hemen kapatıldı. İlle de birinin yaralanması mı gerekiyor" dedi.



KÖ(İÖ/SS)