Şanlıurfa İl Jandarma ve Bozova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen mayıs ayında güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada öldürülen Hasan Karadağ adlı teröristin Bozova'daki cenaze töreninde çekilen kamera kayıtlarını incelemeye aldı. İncelemede, teröristin cenazesinde PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atanlar tek tek saptandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından jandarma, sabah erken saatlerde, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Yaylak, Koçhisar, Hacılar, Kargılı, Gözenek ve Irmakboyu köylerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

BDP İLÇE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Jandarma, şafak vakti düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, BDP Bozova İlçe Başkanı Abdurrahman Pişkin ile Bozan Aslan (40), Cemal Danacı (26), Ramazan Yıldırım (50), Ahmet Yıldırım (33), Rahmi Gümüş (20), Mehmet Gümüş (34), Müslüm Polat (45), Sait Gümüş (34), Mustafa Kocaoğlu (19), İbrahim Yıldırım (41), Ekrem Doğan (39) ve Reşat Yıldırım'ı (35) gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada suç unsuru olarak değerlendiren dokümanlar ile CD'lere de el konuldu.

Bozova İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen ve sorgulanmasına başlanan 13 şüphelinin, 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Suç ve suçluyu övmek' suçlarından adliyeye sevk edileceği bildirildi.



ÖŞ(HK/BT)