Batı Trakya’da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Tekirdağ’da mola veren Bozdağ, burada Özcanlar Köfte’de Tekirdağ Köftesi yedi. Bozdağ’ı burada Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur karşıladı. Köfte yiyip, yayık ayranı içen Bozdağ, daha sonra ise Tekirdağ’a özgü Hayrabolu tatlısından yedi.

"TERÖR ŞİDDETTİR"

Bozdağ yemeğin ardından kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şırnak kent merkezinde dün gece PKK’lı teröristlerin, Şehit Mehmet İşlek Polis Merkezi ve Çevik Kuvvet binasına aynı anda uzun namlulu silahlar ve roketatarla ateş açtığını ve bir polis memurunu yaraladığını hatırlatan Bozdağ, "Her zaman söylediğimiz gibi terör milletin harına olan bir işi yapmaz. Terör şiddet yapıyor. Terör terördür. Bayramda da terör yine gerçek yüzünü ortaya koydu. Kınıyoruz, lanetliyoruz" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından Bozdağ, karayoluyla İstanbul Atatürk Havaalanı’na hareket etti. Bozdağ’ın buradan uçakla Ankara’ya gideceği belirtildi.



RY(LK/SS)