Adıyaman'da, MÜSİAD'ın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, daha sonra onuruna verilen yemekte işadamlarına hitap etti. 12 Eylül dönemine ilişkin yargılama sürecine değinen Bakan Bozdağ, "12 Eylül bugün mahkemede. O dönemim mağdurları olan Sayın Demirel'in ve Baykal'ın da bu davaya müdahil olmalarını bekliyoruz. O zaman samimiyetlerini göreceğiz" dedi.

Demirel ve Baykal'ın darbe sürecinden en çok etkilenenler arasında bulunduğunu ve davaya müdahil olma talebinde bulunmalarını beklediğini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Çünkü darbelerden en çok onlar etkilendi, zarar gördü. Bu nedenle müdahil olma talebinde bulunmamak, 'benim gönlüm bunların yargılanmasına razı değil' anlamına gelecek sonuçlar çıkarılmasına neden olabilir. Gönlünüz razı mı, değil mi bir açıklama yapın. Darbecileri biz sevmedik ama bizim istediklerimizi hayat geçirdiler demeyi mi düşünüyorsunuz yoksa? Eğer farklı düşünüyorsanız lütfen sizde müdahil olma talebinde bulunun. Hem kendiniz açısından, hem de milletin huzurunda bu güne kadar verdiğiniz siyasal mücadele noktasında tutarlılık açısından böylesi bir adımın atılmasının ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. O kendilerinin taktiridir ama o adımı atmazlarsa insanlar şüphe duyar. Böyle bir şüpheye de bizlerin vakti olmamalı. Bu nedenle bu konularda herkesi açık olmaya, çağırıyoruz. Yine bu konuda müdahale talebinde bulunması gereken Sayın Baykal, Demirel ve ismini sayamadığımız bir sürü siyasi var. Milletin önüne çıkıp müdahil olma taleplerini yerine getirirlerse demokrasimize büyük bir hizmet yapmış olurlar."

Konuşmaların ardından Bozdağ'a; el yapımı bir kilim ile üzerinde isminin yazılı olduğu Adıyamanspor forması hediye edildi. Bozdağ, yemeğin ardından Adıyaman temaslarını tamamlayarak Ankara'ya döndü.



FB(HK/SS)