Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çeşitli açılışlara katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a geldi. İlk olarak Adıyaman Vali Vekili Yakup Güney'i ziyaret eden Bozdağ, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Irak sınırında 34 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan hava operasyonuna ilişkin açıklanan 'Uludere Raporu'nun takipçisi olduklarını belirten Bozdağ, "Uludere'de meydana gelen olayın, aydınlatılması ve bu olayla ilgili insanların kafasında şüphe kalmayacak şekilde, gerçeğin ortaya çıkartılması herkesin arzusudur. Hükümet olarak biz de gerçeklerin ortaya çıkartılmasından yanayız" dedi.

"ULUDERE'DE GERÇEĞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Uludere olayına ilişkin adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu soruşturmalar ile ortaya çıkan bulgular ne ise ona göre hareket edilecek. Askeri açıdan incelemeler var hem de adli açıdan soruşturma devam ediyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na soruşturmanın gizliliği kapsamında olan suçlar hariç, askeri makamların elinde olan bilgilerin gönderildiğine ilişkin bir değerlendirme haber var. Raporun içeriğini şu anda bilmiyorum. Bir değerlendirme imkanım yok.

Ama herkes şunu bilmeli ki, Uludere'de meydana gelen olayın aydınlatılması ve bu olayla ilgili insanların kafasında şüphe kalmayacak şekilde gerçeğin ortaya çıkartılması herkesin arzusudur. Soruşturmalar devam ediyor, soruşturmalar bittikten sonra bir değerlendirme yapmak daha faydalı olur. Bizi gerçek ilgilendiriyor. Biz gerçeğin takipçisiyiz, bunu da soruşturmalar ortaya çıkartacaktır."

Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni teşvik sisteminin de iş dünyasını memnun ettiğini ve yatırımcılar açısından önemli imkan ve fırsat olduğunu vurgulayan Bekir Bozdağ, sistemin Adıyaman gibi illerde yatırımı artıracağını kaydetti.

"SAMİMİYETİNİ ORTAYA KOYSUN"

Bozdağ, gazetecilerin yeni eğitim sistemi ile Kuran ve Peygamberin hayatının seçmeli ders olarak alınabilmesine ilişkin olarak CHP'nin tepkisine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Tüm Türkiye'de Peygamber efendimizin hayatı ve Kuran seçmeli ders olarak müfredata girmesine olumlu tepkiler yükseliyor. Bu kararı tüm Türk ve Müslüman halkın takdir ettiğini unutmamak gerekiyor. Adıyamanlılar'da bu konuda gerekli takdiri göstermektedir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu konuyu da yine çarpıtarak Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söylüyor. Tüm Türkiye'nin olumlu bir şekilde karşıladığı Peygamber efendimizin hayatı ve Kuran'ın seçmeli ders olarak okutulmasını istemiyorsa gitsin Anayasa Mahkemesi'ne başvursun. Muhalefet olarak 4+4+4 olayına karşı çıkıyor olabilir, Anayasa Mahkemesi'ne müracaat edebilir. Ancak Peygamber efendimizin hayatının ve Kuran'ı bu konuyla birleştirip Anayasa Mahkemesi'ne giderlerse bu konudaki samimiyetsizliğini ortaya koymuş olur. Eğer bu konuda samimi davranacaklarsa gereğini yapar ve herkes bunu görür. Adıyaman'dan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; Peygamber efendimizin hayatı ve Kuran konusunda samimiyetini ortaya koysun."

"ALEVİ VE SÜNNİ BİRLİKTE YAŞIYOR"

Adıyaman'da bir süre önce gündeme gelen Alevi vatandaşların yaşadığı evlerin işaretlendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Bozdağ, bu konuda incelemelerin sürdüğünü söyledi. Bozdağ, "Yıllardır bu ülkede ve Adıyaman'da Alevi ve Sünni vatandaşlarımız kardeş bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Kimseler bunu değiştiremeyecek. Birilerinin yaptığı bu olayla ilgili olarak gerekli soruşturmalarımız sürüyor ve bunu politik malzeme yapmak hoş değil. Hem ülkeye hem de birliğimize zarar verir. Bu işi yapanlar er ya da geç yakalanacak ve cezasını çekecek. Bu konunun takipçisiyiz" dedi.



FB (HK/AK)