Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Valilik ve Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Ak Parti Karatay İlçe Başkanlığı Kongresine katıldı.  Ak Parti'nin  üzerinde oyunlar oynandığını öne süren Bakan Bozdağ, ''Ankara'da oturarak, bir takım kapalı kapılar ardında senaryolar düzenleyerek, bir takım mitingler düzenleyerek, irtica geliyor, laiklik elden gidiyor, ülke bölünüyor, Kıbrıs satılıyor diyerek milleti ürküterek iktidara geleceğini hesap ettiler. Ama yanıldılar. Çünkü, bu millet o korkuları pompalıyanlardan dünyayı daha iyi okuyor. Türkiye'de siyaset, milletin önünde koşmuş olsaydı, bu ülke daha büyük bir ülke olurdu. Millet koşmasın diye arkasından çekiyorlar."dedi.

''BUNLAR SALIDAN SALIYA VAAZ VERİYORLAR''

Muhalefet partilerini eleştiren Bozdağ, şunları söyledi:

''Şimdi şunu yapıyorlar; gazeteleri okuyorlar, manşetlerde ne var,  köşelerde ne yorumlar var. Ondan sonra bunlara nasıl bir cevap veririz onu da tartışıyorlar. Salı günü de gelip grup genel kurullarında konuşuyorlar. Salıdan salıya vaaz veriyorlar. Bunları cuması, salı. Onun dışanda bir şey yok. Şimdi meydanlara indiler. Niye indiler? Sayın Başbakanımız, yüzünden indiler. Halk oylaması var. Nerede muhalefet diye çağırıyor. Belediye seçimleri var. Nerede muhalefet diye çağırıyor. Seçimde bile çalışmıyor bunlar. İktidar olunca nasıl çalışacaklar."

FEZLEKE TEPKİSİ

CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkında düzenlenen fezlekeyle ilgili çıkış yapmasını da değerlendiren Bakan Bozdağ, fezlekeyi hükümetin değil, savcıların düzenlediğini hatırlattı. Fezlekenin hükümetle alakasının olmadığını belirten Bozdağ, ''Meclis'te 622 tane fezleke var. 60 tanesi 'hakaret ve iftira' ile alakalı. Bunlardan 9 tanesi sayın Kılıçdaroğlu'na ait. Suç isnatlarına baktığınızda 'haraket ve iftiradan' müteşekki. Tam 9 tane dosyası var. Bu ne demektir? Türkiye'nin, ana muhalefet partisinin liderinin, uslubü sorunlu demektir. Hakareti, iftirayı kim yapar. Fikri olmayan yapar, aciz olan yapar, proje üretemeyen yapar. Milletin önüne bir yol koyamayan kişilerin işidir o'' diye konuştu.



MKY,HD (İA/AAA)