Zonguldak Valiliği bünyesinde oluşturulan Hayvanları Koruma Kurulu, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki hayvanat bahçesinde bulunan 'Cabbar' ve 'Nazlı' adlı ayıların yaşam koşullarını görüştü. Kurul, 2 hafta önce yaptığı toplantıda, 15 türden yaklaşık 200 hayvanın barındığı hayvanat bahçesindeki 2 ayının yaşam koşullarının iyi olmadığı kanaatine vardı. Kurul, küçük olan kafeslerinde rahat hareket edemeyen, bakımları da gerektiği gibi yapılamayan ayıların Bursa'nın Karacabey İlçesi'ndeki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledilmesine karar verdi.

Rehabilitasyon merkezinden gelen uzman ekip, özel kafese yerleştirdikleri ayıları Bursa'ya götürdü. Ayıların, kafes bulunmayan rehabilitasyon merkezinde birçok ayı ile doğal ortamlarında yaşayacakları belirtildi.

Zonguldak Hayvanat Bahçesi Sorumlusu 56 yaşındaki Arslan Öztür, 20 yıl önce Karabük'te bulunarak hayvanat bahçesine konulan 2 ayının nakledilmesine tepki gösterdi. Yıllardır ayıların bakımını kendisinin yaptığını belirten Öztür, şöyle dedi:

"Daha önce de bazı vatandaşlar, iyi bakılmadığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Gelen ekipler, hayvanların bakımının ve yaşam şartlarının iyi olduğunu görünce teşekkür edip ayrılmışlardı. Ama 2 hafta önce yaşam koşulları iyi olmadığı gerekçesiyle ayılar, ekipler tarafından Bursa'ya götürüldü. Onların yokluğuna alışamadım. Bazı ziyaretçiler de ayıları soruyor. 'Tedaviye gittiler' diye cevap veriyoruz. Çocuklarım gitmiş gibi üzüldüm."



DS(EE/CK)