Adana'dan Samsun'a gelen, boğazına taktığı sağır ve dilsiz olduğunu yazan kağıt ile sokaklarda dolaşıp işyerlerine girerek para isteyen Ali Alpaslan, iddiaya göre, geçen ağustos ayında İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki güzellik merkezine gitti. Alpaslan, burada çalışan 17 yaşındaki E.Y.'den para istedi, genç kız da 2 lira verdi. Ancak, parayı almasına rağmen gitmeyen Ali Alpaslan, aniden E.Y.'nin beline sarılarak kızı kendine çekip, boynundan öptü. Şoke olan E.Y., şüpheliyi itekleyerek elinden kurtuldu ve ağlayarak polisi aradı. Kızın verdiği eşkal doğrultusunda, kaçan Ali Alpaslan kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ali Alpaslan ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen sanık, "Adana'dan iş bulmak için Samsun'a geldim. İş bulamadım. Param da bitti. Geri dönmek için sağır dilsiz gibi davranıp para istemeye başladım. Ancak bayanın çalıştığı yere gitmedim. Böyle bir şey de yapmadım" dedi.

Duruşmaya katılan E.Y. ise sanığın yalan söylediğini ileri sürerek, "Sabah temizlik yaparken geldi, para istedi; 2 lira verdim. Elimi tuttu, teşekkür eder gibi. Sonra birden kendisine çekti. Belime sarıldı ve boynumdan öptü. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden alınan raporda ise kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunun bildirilmesi üzerine mahkeme, Alpaslan'a 12.5 yıl hapis cezası verdi. Sanık cezaevine gönderildi.



İA(MS/CK)