46 yaşındaki Davut Tanrıverdi, annesi ve 14 yaşındaki erkek çocuğuyla ilçeye bağlı Yağcılar Köyü'nde yaşıyor. Bir süre önce eşinden ayrılan 'Aşık Davut' uzun süredir işsiz olduğu için akraba ve komşularının desteğiyle yaşamını sürdürüyordu. Gençlik yıllarında da ayakkabı boyacılığı yapan Tanrıverdi, ailesinin geçimini sağlamak için yeniden ayakkabı boyacılığı yapmaya karar verdi, ancak boya sandığı alacak parayı bulamadı. Son çare olarak Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş'a giden 'Aşık Davut', durumunu dile getirdi.

Kaymakam Ahmet Altıntaş, Davut Tanrıverdi'nin talebini geri çevirmedi ve hemen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine, 'Aşık Davut'a bir boya sandığı satın alınması talimatını verdi.

Vakıf yetkilileri, en iyi boya sandıklarının Gaziantep'te üretildiğini öğrenince, internetten satış yapan bir firmayla temasa geçerek, 419 liraya boya sandığı sipariş etti. Fırça ve boya malzemeleriyle birlikte sandık toplam 500 liraya mal oldu.

Vakıf yetkilileri, kargoyla Yalvaç'a gönderilen boya sandığını teslim etmek için Davut Tanrıverdi'yi aradı. Ancak, Tanrıverdi yeni bir talepte bulundu, boya sandığının kendisine teslimi dolayısıyla küçük de olsa bir tören ve açılış düzenlenmesini istedi. Kaymakam Altıntaş, 'Aşık Davut'un bu talebini de geri çevirmedi ve Hükümet Binası'nda küçük bir teslim töreni düzenletti.

DAVİTEYELERİ EL YAZISIYLA HAZIRLADI

Kaymakam Altıntaş'ın teslimat ve açılış törenine katılmayı kabul etmesi üzerine hemen işe koyulan 'Aşık Davut' bir kırtasiyeye giderek, 100 kadar zarf ve A4 kağıdı aldı. Siyasi parti ilçe başkanları, ilçe protokolü ve gazetecilerin de aralarında yer aldığı 100 kişiye, el yazısıyla tek tek davetiye yazan 'Aşık Davut' bunu da bizzat dağıttı. Ancak davetiyelere açılış tarihi ve saatini yazmayı unuttu.

KURDELE KESİLDİ

Davetiyeyi alanlardan bazıları törene katılmak için Kaymakamlığa geldilerse de ortada törene yönelik bir hazırlık olmayınca döndü. Kaymakam Altıntaş, mesaisini tamamladıktan sonra, muhtarlar ve İlçe Özel İdare Müdürü Turgut Kara ile bazı bürokratların de hazır bulunduğu mütevazı bir tören yapıldı. Boya sandığı önüne kırmızı kurdele çekildi ve Kaymakam Ahmet Altıntaş hayırlı uğurlu olması temennisiyle kurdeleyi keserek, boya sandığını 'Aşık Davut'a teslim etti. Tören için 'Aşık Davut' da en yeni elbiselerini giyerek, boya sandığının önüne koyduğu tabureye oturdu.

ÇALIŞARAK KAZANMAK İSTEDİ

Kaymakam Ahmet Altıntaş, kurdeleyi kestikten sonra yaptığı açıklamada, "Davut kardeşimiz bize gelerek eskiden ayakkabı boyacılığı yaptığını ve geçimini bundan böyle yeniden aynı şekilde sağlamak istediğini, ancak boya sandığına ihtiyacı olduğunu iletti. Biz de kendisine güzel bir boya sandığı ve malzeme aldık. Kendisinin isteği ile bir de güzel açılış töreni yapmış olduk. Bu tür vatandaşlarımızın topluma kazandırılması bakımından bunu önemli buluyorum ve Davut kardeşimize bol kazançlar diliyorum" dedi.

DÜNYANIN EN MUTLU İNSANIYIM

Oğlu ve annesinden başka kimsesinin bulunmadığını, hayırseverlerin yardımlarıyla geçimlerini sağladıklarını dile getiren Davut Tanrıverdi de şöyle konuştu:

"46 yaşındayım. Bu yaşa kadar başıma gelmeyen şey kalmadı. Aklımı kaçırdığım zamanlar oldu ama şükür şimdi iyi durumdayım. Kaymakam Baba bana bu iyiliği yaptı ya dünyanın en mutlu insanı benim. Bundan böyle Hükümet Konağı ve Çınaraltı'nda ayakkabı boyayarak ailemin geçimini sağlayacağım. Ben de akşam eve dönerken kendi kazandığım para ile çocuğuma çikolata alıp götürebileceğim."



NA(SU/CK)