12 yıllık eşi, deri işçisi E.S.'den şiddet gördüğünü ileri süren bir çocuk annesi Meral Taşçı, geçen ocak ayında, Manisa Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi. Taşçı, eşine boşanma davası açtı. Bunun üzerine eşi tarafından tehdit edilmeye başlayan genç kadın, can güvenliği için 21 Şubat 2012 tarihinde Muğla Kadın Sığınma Evi'ne nakledildi.

SIĞINMA EVİNDEN AYRILDI

Taşçı, iki ay sonra da eşinden boşandı. Boşandıktan sonra bir süre sığınma evinde kalan Taşçı, geçen 2 Ağustos'ta kendi isteğiyle ayrılıp, Manisa Cumhuriyet Mahallesi'ndeki annesi Nadide Taşçı'nın yanına geldi. Önceki gün saat 11.00 sıralarında genç kadın kız kardeşi Özlem Taşçı ile alışverişe gitmek için dışarı çıktı. 75'nci Yıl Bulvarı'ndaki bir durakta minibüs beklerlerken yanlarına Meral Taşçı'nın boşandığı eşi E.S., geldi.

TEKLİFİ KABUL ETMEYİNCE BIÇAKLADI

İddiaya göre, E.S., boşandığı eşine tekrar bir araya gelme teklifinde bulundu. Ancak, teklifinin geri çevrilmesi üzerine çılgına dönen E.S., belinden çıkardığı bıçakla çevredekilerin şaşkın bakışları arasında önce boşandığı eşini, ardından da onun yanındaki kız kardeşini yaralayıp, kaçtı. Karın, boyun ve koluna dört bıçak darbesi gelen Meral Taşçı ile bel, kol ve bacağından yaralanan kız kardeşi Özlem Taşçı, ambulansla kaldırıldıkları Grand Medikal Hospital'da tedaviye alındı.

TESLİM OLDU 

İki kardeşin tedavileri sürerken E.S., dün saat 20.30 sıralarında Barbaros Polis Merkezi'ne gelip, teslim oldu. Parası olmadığı için gece boyunca sokaklarda kaldığı öğrenilen E.S., polislere boşandığı eşi ve baldızını kendisine hakaret ettikleri için bıçakladığını söylediği öğrenildi. Boşandığı eşi ile evlerinin aynı mahallede olduğunu belirten E.S., ifadesinde, "Olay günü, minibüs durağının yanından geçiyordum. Eski eşim ve kız kardeşi ile karşılaştım. Beni görür görmez, hakaret edip, erkekliğime laf söylediler. Dayanamayıp, cebimdeki bıçakla saldırdım. Böyle olmasını istemezdim" dedi. E.S., polisteaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



İK(AÖ/AK)



E.S.: Engin Seven