Mevlana Mahallesi 1712/2 Sokak 31 numara önünde park halinde duran üç otomobil, bugün saat 01.00 sıralarında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce üzerine yanıcı madde dökülerek ateşe verildi. Alevleri gören vatandaşlar, itfaiyeye ve polise haber verdi, evlerinin zillerine basarak araç sahiplerini bilgilendirdi. Sokağa fırlayan araç sahipleri, alevlere evlerinden kovalarla su getirip dökerek müdahalede bulundu. İtfaiyenin de olay yerine gelmesiyle yakılmak istenen araçlar kısa sürede söndürüldü.

Polis ekipleri, olay yerinde parmak izi incelemesi yaptı, kaçan şüphelilerinin kimliklerinin belirlenip yakalanması için çalışma başlatıldı. Yakılmak istenen ve zarar gören 35 HCB 12 plakalı otomobilin sahibi evli ve 4 çocuk babası 38 yaşındaki Zarif Şen, 35 PFN 07 plakalı otomobilin sahibi evli ve 1 çocuk babası inşaat ustası 23 yaşındaki Adem Kurum ile 35 HA 5562 plakalı otomobilin sahibi evli ve 2 çocuk babası, bir anahtar firmasında çalışan işçi 44 yaşındaki Faik Altan, polis merkezine giderek ifade verdi, yapanlardan şikayetçi oldu.

İfadelerinin ardından evlerine dönen araç sahiplerinden Faik Altan, "Adi insanların yaptığı bir iş" dedi. Zarif Şen de "Gürültüye uyandım. Kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık" diye konuştu. Adem Kurum da en fazla kendi otomobilinin zarar gördüğünü söyledi. Araç sahiplerinden Zarif Şen'in kuzeni evli ve 2 çocuk annesi Gülşen Öztürk, yapanlara tepki gösterdi.

MOLOTOF ATILMIŞTI

İzmir'de bir gün önce de Ballıkuyu semtinde, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım kurumlarından İZULAŞ'a ait yolcu midibüsünün önünü kesen kimliği belirsiz yaklaşık 40 kişilik bir grup, molotofkokteyli atıp kaçmıştı. Araçta bulunan 6 yolcu ve şoför, kendilerini dışarı atarak yangından yara almadan kurtulmuş, midibüs zarar görmüştü.