Mevlana Mahallesi 1712/2 Sokak 31 numara önünde park halinde duran 3 otomobil, bugün saat 02.00 sıralarında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce üzerine yanıcı madde dökülerek ateşe verildi. Alevleri görenler, itfaiye ve polise haber verirken araç sahiplerini kapı zillerine basarak bilgilendirdi. Sokağa fırlayan araç sahipleri alevlere evlerinden kovalarla su getirip dökerek müdahalede bulunmaya çalıştı. İtfaiyenin de olay yerine gelmesiyle yakılmak istenen araçlar kısa sürede söndürüldü.

Polis ekipleri olay yerinde parmak izi incelemesi yaptı, kaçan saldırganların kimliklerinin belirlenip yakalanması için çalışma başlatıldı. Yakılmak istenen ve zarar gören 35 HRK 79 plakalı otomobilin sahibi kamyon şoförü, evli ve 2 çocuk babası, 50 yaşındaki Ruhi Demirci ile 35 KZ 667 plakalı otomobilin sahibi 23 yaşındaki Gülten Osmanoğlu polis merkezine giderek ifade verdi, yapanlardan şikayetçi oldu.

ATATÜRK İMZA VE PORTRESİ DİKKAT ÇEKTİ

İfadelerinin ardından evlerine dönen araç sahiplerinden Ruhi Demirci, olay sırasında evinde uyuduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Komşularım uyandırdı. Aracımın yandığını gördüm. Komşularla birlikte yangını söndürdük. Tiner ya da benzin döküp, yakmak istemişler. İki hafta önce de aynı sokak üzerinde 3 aracı yakmak istemişlerdi. Araç sahipleri olarak karakola gidip, ifade verdik. Olayla ilgili kimsenini henüz yakalanmadığını öğrendik. Otomobillerimizin arka camındaki Atatürk resmi ve imzası nedeniyle araçların kundaklanmak istenmiş olabileceğini düşünüyorum."

Geçen 13 Mart günü de aynı sokak üzerinde park halindeki 3 araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklanmak istenmiş, araçların arkasındaki Türk bayrağı da dikkat çekmişti.



KÖ(İÖ/İD)