Ezine İlçesi Gazi Mahallesi Caner Apartmanı üçüncü katında oturan ve Ezine Devlet Hastanesi’nde röntgen teknisyeni olarak çalışan Serkan Sevinç, aynı hastanede hemşire olan eşi Türkan ve oğulları Deniz, yakınlarının polise haber vermesiyle önceki gün evlerinde ölü bulundu. Yapılan incelemede Serken Sevinç’in oğlunu bebek yatağında, eşini de yatak odasında bıçaklayarak öldürdükten sonra, aynı bıçakla bileklerini ve kendi boğazını keserek intihar ettiği belirlendi.

'CANLARINI ALDIM, ŞİMDİ RAHATLADIM'

Serkan Sevinç’in, bıraktığı intihar notunda borçları nedeniyle çaresiz olduğunu ve ailesini öldürmek zorunda kaldığını belirterek, 'Canlarını aldım, şimdi rahatladım' diye yazdığı ortaya çıktı.

Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsilerden sonra üç cenazeyi Serkan Sevinç’in babası 66 yaşındaki Hayati Sevinç teslim aldı. Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü’nden emekli olan Hayati Sevinç, "Acımız büyük. Böyle bir olay nasıl yaşandı anlam vermek, fikir yürütmek mümkün değil. Oğluma, gelinime ve torunuma son görevimi yapıyorum" dedi.

Cenazeler, Sevinç ailesinin memleketi olan Ayvacık İlçesi’ne getirildi. Pazaryeri Camisi’nde düzenlenen törende Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin ve ilçenin ileri gelenleri Türkan Sevinç’in babası 58 yaşındaki Nazmi Güler’e ile Serkan Sevinç’in babası Hayati Sevinç’e başsağlığı dileğinde bulundu. 

MESAİ ARKADAŞLARI: ŞEN ŞAKRAK BİRİSİYDİ

Serkan Sevinç'in mesai arkadaşları "O dünyalar tatlısıydı. Sevecen, şen, şakrak biriydi. Pozitif enerjisi etrafına yansırdı. Bu cinnet anına nasıl geldi, anlam veremiyoruz" diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi. Sevinç çiftinin yakınlarını yalnız bırakmayan Ezine Devlet Hastanesi çalışanları gözyaşlarını tutamadı. Serkan Sevinç'in yakınları da, "Arabası, evi ve adına kayıtlı bir kamyonu vardı. Borçlarını karşılayacağına inandığımız bu mal varlıklarını satıp neden çareyi bulmadığına anlam veremiyoruz" diye konuştu. Ailenin bazı akrabaları da Serkan Sevinç’in borcunun iddia edildiği gibi 250 bin lira olmadığını öne sürdü.

MİNİK DENİZ EGE ORTAYA DEFNEDİLDİ

Cenazeler, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrasında ilçe kabristanında anne Türkan Sevinç solda, baba Serkan Sevinç sağda ve 2.5 yaşındaki Deniz Ege ortada olacak biçimde defnedildi.

Maddi bir sıkıntısı bulunmayan Serkan Sevinç’in geçen Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık işine girdiği ve çok sayıda hayvan satın alarak tanıdığı çiftçilere borçlandığı öne sürüldü. Hayvan satışından istediği karı elde edemeyen Sevinç’in, borcunu araba alıp satarak kapatmaya çalıştığı, bunda da başarılı olamayınca tefecilerden borç aldığı iddia edildi. Sevinç’in durumu eşinden de gizlediği belirtildi.

MERCEDES OTOMOBİLİNİ UZMAN ÇAVUŞA SATMIŞ

Sevinç’in intihar ettiği evinin önünde park halindeki Mercedes marka otomobilini 20 Ocak Cuma günü Ezine İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir uzman çavuşa sattığı ve 'devir işlemini 23 Ocak Pazartesi yaparız' dediği kaydedildi. 



ÇE(İÖ/COŞ)