Bolu'da dün başlayan yoğun kar yağışı, sabaha kadar aralıklarla etkili oldu. Bolu Dağı'nda yeşil alanlarda kar kalınlığı 30 santime ulaşırken, Karayolları ekipleri sabaha kadar yoğun bir çalışma sonucu Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ve TEM yolu geçişlerini ulaşıma açık tuttu. Zaman zaman araçların kayması sonucu ulaşım da aksamalar yaşanırken, trafik çift şeritten sağlandı. Kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 40 metreye kadar düşmesi ulaşımı yavaşlattı. Karayolları güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Trafik ekipleri ise güzergahlarda el işaretleriyle sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarıyor.
51 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bolu'da etkili olan kar yağışı sonucu Bolu merkezde 35, Gerede'de 13, Göynük'te 3 olmak üzere toplam 51 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 
Kartalkaya'da pistlerde kar kalınlığı 1.5 metreye ulaşırken, doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda ise kar kalınlığı 45 santime ulaştı. Abant'ta gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düşmesi sonucu gölün kenarları buz tuttu.


MY,KY(MÇ/SS)