Alanya'da bir apartmanın 6'ncı katında oturan 2 aylık hamile Sevilay Cevkiroğlu'nun dün kapı zilini çalan Hasan S., hırsızlık amacıyla girdiği evde, elindeki bıçakla Cevkiroğlu'nun boğazını kesti. Eşi Tahir Cevkiroğlu tarafından ağır yaralı halde bulunan Sevilay Cevkiroğlu, götürüldüğü Özel Hayat Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Cinayetin ardından evden 1 burma bilezik, 4 yüzük ve 1 cep telefonu alarak kaçan Hasan S., memleketi Adana'ya kaçmaya çalıştığı sırada Gazipaşa'da otobüste yakalandı.

KURBANINI TANIYORMUŞ

Alanya Eminiyet Müdürlüğü'ne getirilen Hasan S., ilk sorgusunda, olayı şöyle anlattı:

"Ben daha önce o binanın çatı izolasyonunda çalıştım. Sevilay Cevkiroğlu'nun yeni evli ve kocasının kuyumcu olduğunu biliyordum. Hırsızlık için gittiğimde kadının evde olduğunu bilmiyordum. Evde kimse olup olmadığını kontrol etmek için zili çaldım. Kapı ev sahibi tarafından açılınca izolasyon kontrolü için geldiğimi söyledim. O da kocasını cep telefonuyla aradı. Telefon kapanınca zorla içeri girip boğazına sarıldım. Direnince, bıçakla tehdit edecektim. Fakat refleksle bıçağı boğazına sapladım. Sırtını dönüp kaçmak istediği sırada bir kez daha bıçağı sapladım. Yatak odasından altınları alıp kaçtım. Cinayet işlediğim için pişmanım."

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Hasan S., polisteki sorgunun ardından önce Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından adliyeye sevk edildi.

Hasan S. adliyeye sevk edildiği sırada, 5 aylık evli Sevilay Cevkiroğlu'nun cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından evine getirildi. Burada okunan duanın ardından cenaze, toprağa verilmek üzere gözyaşları arasında Gazipaşa'nın Hasdare Köyü'ne gönderildi.