Bodrum Belediye Meydanı'nda toplananlar ellerine aldıkları Türk bayrakları ve pankartlarla büyükşehir kapsamına alınan şehirlerdeki belediyelerin kapatılmasına tepki gösterdi. MHP Bodrum İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Belediyemiz Kapanmasın' mitingine MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ile hepsi MHP’li olan Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, partililer ve beldelerde yaşayan vatandaşlar katıldı. 'Belediyemize Dokunma', 'Yarımada Olarak Maceraya Tahammülümüz Yok', 'Küçüğüz Güçlüyüz', 'Belediyemi Kurarken Bana Sordun, Kapatırken de Bana Sor' yazılı pankartları taşıyanlar alkışlarla durumu protesto etti.

Tasarının meclisten geçmesi durumunda en büyük mağdurun yine vatandaş olacağını belirten MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, “TBMM'nden geçirilmekte olan Büyükşehir Yasası sadece parlamentodakileri değil, sokakta gezen her vatandaşımızı doğrudan ilgilendirdiği için, Bodrum Yarımadası’na bu yasayı getiren, iktidar partisini uyarmak üzere bu meydanda toplandık. Bugün dayatılmakta olan bu yasa, ilçelerde ve beldelerde plan yapma yetkisini orada yaşayanlardan alarak büyük şehre verilecek. Eğer, Bodrum'da yaşıyorsak, burası bizim memleketimizse, bu topraklara karşı yönetme inisiyatifini büyükşehirdeki meclis üyesine neden verelim? Meclis üyesi, benim şehrimdeki planları nerden bilecek? Bu yasa geçerse su ve kanalizasyon işlerinin hepsi büyükşehre geçiyor. Suyunuz ve kanalizasyonunuz patlarsa hemen şuradaki belediye değil kilometrelerce uzaklıktaki büyükşehir müdahale edecek. Büyükşehir yasasına çarpı vurarak 'Hayır' demeye davet ediyorum” dedi.

MHP Bodrum İlçe Başkanı Başaran'ın elleriyle yaptığı çarpı hareketine, mitinge katılanlarda aynı şekilde karşılık verdikten sonra, alkışlı protestoda bulundu.

 

SŞ (İÖ/RT)