Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından antik kentleri ve yöreye ait kültürleri tanıtmak amacıyla düzenlenen "Ege'deki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali" konser programının Bodrum ayağı, Halikarnasos kentinin antik tiyatrosunda yapıldı. Şef Cemil Günçer yönetimindeki Anadolu Filarmoni Orkestrası 70 kişilik kadrosu ve Bedia Akartürk konserini aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu bin 500 kişi izledi. Anadolu Filarmoni Orkestrası ayrıca konserde Anadolu müziklerinin yanı sıra Mozart, Vivaldi, H.Purcelles gibi önemli bestecilerin eserlerine, caz ve Latin müziklerine, Türk sanat müziği valslerinden Aşık Veysel'e, Yunus Emre'ye kadar geniş bir yelpazede bütün dünya müziklerine yer verdi. Konserde dansçıların vals gösterisinin yanısıra Bedia Akartürk'ün söylediği Anadolu türkülerine izleyenlerde alkışlarla ve söyleyerek eşlik etti.

SAHNEYE KOŞARAK GELDİ, KAŞIK HAVASI OYNADI

Sahneye koşarak gelen 71 yaşındaki Bedia Akartürk, "Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete", "Zahidem", "Dersini Almış da Ediyor Ezber", "Aslan Mustafam" ve "Kesik Çayır" türkülerini seslendirdi, "Şekeroğlan" isimli türküde oynadığı kaşık havası ile izleyenleri hayran bıraktı. Orkestra şefi Cemil Günçer'in, Akartürk'ün konser vermek için bakanlıktan hiçbir ücret talep etmediğini, sanatçıya sadece devlet memurları harcırah kanunu gereğince 750 lira zorunlu ödeme yapıldığını açıklaması üzerine sanatçı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Akartürk, "Tarihin, kültürün, sanatın iç içe olduğu, çeşitli müziklerin Türk sanatçılarının emeği ile harmanlandığı bir festival çerçevesinde, ülkemizin değerlerinin tanıtılmasında ve yaygınlaştırılmasını az da olsa emeğim geçtiyse çok mutlu olurum. Bir filarmoni orkestrası ile Anadolu türkülerini söylemek gerçekten çok heyecan vericiydi" dedi.

Konserler dizisi bugün saat 21.30'da Hierapolis Antik Kenti Pamukkale Ören Yeri Koca Çukur Natural Park'taki konser ile devam edecek.



YA(AÖ/AK)