Bodrum'da sahil güvenlik botu bu sabah içinde 14 kişi bulunan bir sürat teknesini Karaada açıklarında durdurdu. Yunanistan'ın İstanköy adasına geçmek isteyen Suriyeli ve Filistinli 14 kaçak gözaltına alınarak sınırdışı edilmek üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

TURİST GÖRÜNÜMLÜ KAÇAKLAR 

Herkesi şaşırtan ikinci operasyon ise Akyarlar'da yapıldı. Sahil Güvenlik botu İstanköy'e doğru yol alan 15 metrelik Amerikan bayraklı "Raising" isimli teknede kalabalık bir grubu fark etti. Sahil Güvenlik botunun yelkenliye doğru hareketlenmesi üzerine yat hızlandı. Sahil Güvenlik tekneyi durdurunca, içinde bulunanların turist değil 22 kaçak olduğu ortaya çıktı. Teknede bulunan Suriye ve Filistin uyruklu kaçakların oldukça şık ve bakımlı olduğu dikkat çekti. Olayda, tekneyi kullanan ve kişi başına 3-5 bin dolar para aldıkları ileri sürülen iki Türk organizatör Arif Heryer (34) ile Suat İzci (36) gözaltına alındı.

"ÇARESİZDİK"

Kaçaklardan 32 yaşındaki Suriyeli Sümeyle Ahdamew, "Yat ile Yunanistan'a oradan İtalya'ya gidecektik. Parasını verdik, gidiyorduk. Neden bize engel oluyorlar. Ülkemiz yaşanacak halden çıktı. Çaresizdik. Rahat olsaydık başka ülkelere gider miydik? Geri dönmek istemiyoruz, tüm mal varlığımızı satıp yola çıktık" dedi.

"TURİSTLERİ KOS'A BIRAKACAKTIK"

Organizatörlerin ilk ifadelerinde, "Bizden bu turist grubunu Yunanistan'a götürmemiz istendi. Biz de çok düşük bir paraya kabul ettik. Turistleri Kos'a bırakıp dönecektik" dedikleri öğrenildi.



YA(AÖ/AK)