Güvercinlik Köyü'ndeki Halep çamlarının bulunduğu Pina Yarımadası sahilinin arka kesimindeki ormanlık alanda bugün saat 12.00 sıralarında, yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlere ilk müdahaleyi Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme ve köylüler çalılarla yaptı. Bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Bodrum Orman İşletme Şefliği'ne ait 1 helikopter, 3 arazöz ve 20 orman işçisi de sevk edildi. Havadan ve karada yapılan müdahale ile yangın 1 saatte güçlükle kontrol altına alınabildi. Yangında 1 hektarlık alandaki Halep çamları zarar gördü.

PİKNİKÇİLERE GÖZALTI

Yangının hemen ardından olay yerinden kaçtığı ileri sürülen 55 yaşındaki piknikçi Sebahattin Ö.'nün 09 E 1638 plakalı otomobili jandarma tarafından yakalandı. Otomobil sürücüsü Sebahattin Ö. ile yanındaki 2’si çocuk, 2’si kadın toplam 8 kişi gözaltına alındı. Güllük Jandarma Karakolu’na götürülen şüphelilerden Sebahattin Ö., gazetecilere, "Biz, hep beraber denize giriyorduk ki yangın çıktığını fark ettik. Alevler, bir anda büyüyünce otomobilimizi kurtarmak için bölgeden uzaklaşmaya çalıştık. Yangınla bizim bir ilgimiz yok" dedi.

Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme, "Bu bölge Bodrum'un akciğerleri konumunda. Köy sahilindeyken birden dumanların yükseldiğini ve alevleri gördüm. O esnada bazı kişilerin de otomobillerine binerek hızla yangın mahallinden uzaklaştığını görünce anında jandarmaya haber verdim ve yangını söndürmek için müdahale ettik. Denize girmeye, piknik yapmaya gelenlerden kesinlikle ateş yakmamalarını, sigaralarını böyle hassas bölgelerde söndürmeden kesinlikle atmamalarını istiyoruz" dedi.



YA(İÖ/CK)