Günbatımı ve gece konserleriyle klasik müzik tutkunlarını ağırlanacağı festivalin ilk günü, dünyanın en ünlü tenorlarından Jose Carreras sahneye çıkacak. Kariyeri boyunca dünya çapında birçok altın ve platin plak ödülüne layık görülen Carreras’a, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Ünlü tenor, aryalardan oluşan zengin repertuvarından parçalar seslendirecek. Yurt dışında kariyerine devam eden soprano Simge Büyükedes de Carreras'la aynı sahneyi paylaşacak. Müzikseverler tarafından her yıl sabırsızlıkla beklenilen festival, dünyaca ünlü şef David Gimenez yönetiminde gerçekleştirilecek konserle bu yıl da unutulmaz bir açılışa sahne olacak.

VİRTÜÖZLER GEÇİDİ

Viyolanın yaşayan en büyük ismi olarak adlandırılan Yuri Bashmet, dünyanın en iyi oda orkestralarından biri olan Moskova Solistleri ile birlikte ilk kez Bodrum'da müzikseverlerle buluşacak. Konserin ikinci gecesinin şef ve solistliğini üstlenecek olan ünlü virtüöz Yuri Bashmet, keman sanatçısı Alena Baeva, Mozart'tan Çaykovski'ye, Grieg'ten Paganini'ye uzanan programlarıyla unutulmaz bir konsere imza atacak.

ÇOCUKLARDAN FLAMENKO EFSANELERİ

Bu yıl Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde, 'Yılın En İyi Klasik Müzik Etkinliği' seçilen festivalin 17 Temmuz’daki üçüncü gecesinde, Türkiye'nin ilk çocuk orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), flamenkonun efsane gitaristi Jose Maria Gallardo Del Rey ve Antonio Marquez Dans Kumpanyası'na eşlik edecek. Güçlü tekniğiyle adından söz ettiren Gallardo Del Rey ve 'En iyi Dansçı' ödüllü Antonio Marquez tarafından kurulan Antonio Marquez Dans Kumpanyası, DÇSO eşliğinde Bodrum'da flamenko rüzgarları estirecek.

SON GÜN FAZIL SAY SAHNEYE ÇIKACAK

Yurt içinde ve yurt dışında kendi alanında referans organizasyonlardan biri haline gelen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin kapanış konserinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 2'nci senfonisi olan 'Mezopotamya'yı şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirecek. Orkestra sanatçıya, Çaykovski'nin 1 No'lu Konçertosu'nda eşlik edecek. Ardından, 'Mezopotamya Senfonisi’nin Bodrum prömiyeri gerçekleştirilecek. Carolina Eyck (theremin), Bülent Evcil (bas flüt) ve Çağatay Akyol'un (bas blok flüt) solist olarak yer alacağı konserde Bodrumlu müzikseverler unutulmaz bir finale tanık olacak.