Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Polikliniği'ne başvuran Hacı Toptaş’ın yapılan tetkiklerinde böbreğinde tümör olduğu tespit edildi. Daha sonra Üroloji Polikliniği'ne giden Toptaş, Prof.Dr. Ali Güneş tarafından hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyonun ardından böbreğe yapışan tümör alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Güneş, bu büyüklükle bir tümörün nadir göründüğünün altını çizerek, “Kitle, hastanın karnının yarısından fazlasını dolduruyordu. Çok büyüktü ve iç organlara yapışmıştı. Normal bir böbreğin 20 katıydı. Ekip olarak başarılı bir operasyon gerçekleştirdik ve böbrekteki tümörü aldık. Umarım bundan sonra hastamız çok daha güzel yaşayacaktır” dedi. 

" TÜMÖRLERİN ARTMASINDA RADYASYON, BESLENME VE SİGARA ETKİLİ"

Hastanın durumunun gayet iyi olduğunu ve kısa sürede taburcu edileceğini belirten Güneş, son dönemlerde böbrek tümörlerinin arttığını dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Tümörler son yıllarda çok ciddi oranda arttı. Bunda radyasyonun hayatımızın tüm bölümlerinde yer alması, onun dışında beslenmelerimiz çok bozuldu. Doğal olmayan gıdaları çok tüketiyoruz, sigarayı çok tüketiyoruz. Bunların hepsi tümörlerin artışına neden oluyor.”