Bitlis ve çevresinde 1 hafta boyunca etkili olan kar yağışının durmasının ardından karla mücadele çalışmalarına başlandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını açarken, merkezde bulunan ve bir bölümü kentin en yoğun mekanlarından biri olan Kazım Dirik Caddesi üzerinde bulunan Bitlis Kalesi'ndeki karları temizlemek de profesyonel dağcılara kaldı.

Zaman zaman düşen kar kütleleri çarşı esnafını tehdit ederken, vatandaşların da yoğun şikayetleri üzerine Bitlis Valiliği, Adilcevaz Süphan Dağcılık Kulübü üyelerinden Bitlis Kalesi'ndeki karları temizlemelerini istedi.

Yolun çift taraflı trafiğe kapatılmasının ardından 3 profesyonel dağcı, kalenin surları ve kayalık kısımlarındaki karları temizlemeye başladı. Dağcıların tırmanışı ve karları temizlemeleri, meraklı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da çalışmaları yerinde inceledi. Vali Yılmaz, Bitlis Kalesinde biriken karların temizlenmek için yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi. Vali Yılmaz, "Bitlis’te bu yıl aşırı kar yağışı nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de Bitlis Kalesinin üzerinde bulunduğu kayalık bölümde biriken karlardır. Burada biriken karlar kütleler halinde düşerek, önünde bulunan çatılardan da sürat alarak karşıda bulunan dükkanların içine kadar giriyor. Bugün Süphan Dağcılık Kulübünden arkadaşlarımız gelerek şu anda kar temizliğine başladılar. Çalışmalar 2 gün sürecek. Burada tehlike arz edecek bölümlerdeki karlar temizlenecek. Daha sonra yolumuzu tekrar trafiğe açacağız" dedi.



ÖÇ(FE/AAA)