Bitlis'te 3 aydır etkili olan ve hayatı durma noktasına getiren kar yağışını durması ardından Bitlis Belediyesi kayak yarışması düzenledi. AK Partili Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 3 aydan bu yana kar nedeniyle çile çektiklerini, şimdi de keyfini çıkarmak için bu yıl ilk kez kayak yarışması düzenlediklerini söyledi. Başkan Alaydın, Bitlis Belediyesi olarak Bitlis'te kayak sporuna uzun yıllar emek veren Hasan Tahsin Özdemir adına Alp disiplini kayak yarışması düzenlediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bitlis Belediyesi olarak bugüne kadar kayak sporuna destek verdik. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Kayağa Bitlis'teki çocuklarımızın ilgisi ve yeteneği var. Bitlis'te son yıllarda kar yağmadı. Ama bu yıl yeterince kar yağdı. Bizde belediye olarak yarışmayı düzenlemeye karar verdik. Bitlis'te kayak sporumuz eski parlak dönemlerine kavuşacak. Yönetici olarak bizde elimizden geleni yapacağız. Burada halkımızla birlikte karın zahmetli günlerinden kurtulup, artık eğlencesini yaşayacağız."

Bitlis'te yaklaşık 50 yıl önce Gençlik Spor İl Müdürlüğü yapan ve kayak sporuna verdiği önem nedeniyle halen unutulmayan Hasan Tahsin Özdemir, adına yapılan kayak yarışmasına 57 sporcu katıldı. 8 kategoride yapılacak olan yarışmalarda dereceye giren kayakçılara çeşitli ödüller verilecek. 



ÖÇ(FE/İD)