Konya Numune Hastanesi'nin fiziksel şartlarının iyileştirilmesi ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması amacıyla, eski hastane binasının yıkılarak, yerine modern bir hastane binasının yapılmasına karar verildi. Bu projeye hemen bitişiğinde bulunan Hekim Evi ile Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi de dahil edildi. Böylece yeni projedeki 20 bin metrekare kapalı alanı bulunan hastanenin 85 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 125 bin metrekare alana çıkarıldı. 

Numune Hastanesi'nin servis bölümleri, inşaat tamamlanana kadar Yazır Mevkii'nde Beyhekim Devlet Hastanesi kampusüne taşındı. Hastanenin tarihi eski olan başhekimlik binasının ise Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararıyla yıkılmamasına karar verildi. Bu binaya ve yıkılması planlanan bitişiğindeki ek binaya ise inşaat tamamlanana kadar Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi taşındı. Gerekli düzenlemenin yapılmasının ardından ihaleyi alan firma geçen Mayıs ayında boşaltılan binaları yıkarak yeni hastane için temel kazı çalışmalarına başladı.

Temel kazısı için iş makineleri çalışmaları devam ederken temelin hemen bitişiğinde bulunan ve faaliyetine devam eden Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin ek binada bulunan poliklinik bölümünün duvarlarında çatlaklar oluştu. Yemekhane bölümünde fayanslar dökülürken, hastane çalışanları ve hastalar tedirgin olmaya başladı. Bunun üzerine geçen salı günü, poliklinik binalarının bulunduğu alandaki temel kazı çalışmalarına ara verildi. Yaşanan tehlike karşısında hastane yönetimi ise poliklinikleri daha güvenilir olan bölümlere taşıma kararı aldı.

Hastane yetkilileri, "Polikliniklerin bulunduğu bölgede yeni hastanenin temel kazısı yapılırken, yıkılan inşaatın temel kalıntılarına rastlandı. Bu bölüm iş makineleri ile kazılırken poliklinik bölümlerini etkiledi. Duvarlarda çatlaklar oluşması üzerine temel kazı çalışmaları durduruldu. Yeni inşaat temelinin bitişiğinde bulunan poliklinik bölümünün de taşınmasına karar verildi. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde poliklinik bölümlerini daha güvenilir olan bölümlere taşıyacağız. Zaten bu binada inşaat çalışmaları kapsamında ileri ki dönemlerde yıkılıp, yeni bina yapılacak" dedi.



MKY(İA/SS)