Barış Mahallesi, Ali Çelebi Caddesi üzerinde saat 04.00 sıralarında meydan gelen olayda polis ekipleri içinde dört kişi bulunan bir otomobili durdurmak istedi. Ancak “Dur” ihtarına uymayan 34 J 1820 plakalı otomobil kaçmaya başladı. Uzun süren takibin ardından kaçan otomobil, birkaç polis ekibine çarptıktan sonra durdu. Araçtan inen kaçmaya çalışan şahıslara polis  müdahele etti. Bu sırada gözaltına alınan Fırat K.(26), bir anda polisin belindeki silahı aldı. Yaşanan arbede sırasında tabancanın patlaması sonucu Fırat K., karnından vurularak ağır yaralandı. Yaranan zanlı hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Bu sırada otomobilde bulunan 17 yaşındaki F.G. ile üzerinden kimlik çıkmayan bir kişi gözaltına alındı. Araçta bulunan 4. kişi ise çıkan karışılıktan faydalanarak kaçtı.


OTOMOBİL ÇALINTI ÇIKTI


Olayla ilgili başlatılan polis soruşturmasında 17 yaşındaki F.G. arkadaşlarının başka bir otomobille gelerek kendisin aldığını daha sonra o otomobili bir yere park ettiklerini söyledi. Bunun üzerine F.G.’nin gösterdiği yerdeki otomobil inceleme altına alındı. Otomobilin yakın bir bölgeden çalındığı ortaya çıktı.


GENÇ KIZIN ÇOK SAYIDA KAYDI ÇIKTI


Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'nde gözaltına alınan 17 yaşındaki F.G. adlı kızın çocuk yetiştirme yurdunda büyüdüğü ve polise mukavemet, uyuşturucu kullanmak, silah kanuna muhalefet ve hırsızlık suçlarından polise geliş kaydı olduğu öğrenildi. Öte yandan otomobilde bulunan üçüncü kişi ise polise çelişkili ifadeler verdi. Üzerinden kimlik çıkmayan zanlı birer saat arayla 3 farklı isim söylerken son olarak söylediği Bahattin N. ismi üzerinden araştırma başlatıldı.


ÖLENİN 4 SABIKASI VAR


Öte yandan olay sırasında hayatını kaybeden Fırat K.’inde daha önceden 4 kez polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Fırat Kırtekin’in Mala zarar vermek, uyuşturucu kullanmak, oto hırsızlığı ve hırsızlık suçlarından daha önce polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.


Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü Fırat Kırtekin’ni boğuşma sırasında vuran polis memurunun diğer zanlılarla birlikte adliyeye çıkarılacağı belirtildi. Otomobilden kaçan 4 . kişinin ise kimliğinin belirlenip yakalanması için operasyonlar sürüyor.