Olay, Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana geldi. Ziya Gökalp Caddesi'nde market işleten Sibel Gürler'in dükkanı, oyalama metodu ile soyuldu. 12 yıllık esnaf olan Sibel Gürler, 10 gün önce öğle saatlerinde bir kişinin normal müşteri gibi markete geldiğini ve elinde başka yerden almış olduğu bir koli yumurtanın bulunduğunu söyleyerek başından geçenleri şöyle anlattı:

"Elinde yumurta olan kişi benden enerji içeceği istedi. Verdim, parasını aldım ve gitti. Daha sonra güvenlik kameralarından gördüğüm kadarıyla koliyi dışarıda bilinçli olarak düşürmüş. İçeriye tekrar girip benden yeri temizlemek için karton veya koli istedi. Ben de kendimin temizleyeceğini söyledim. Arkasından dışarıya çıktım. Ben yerdeki yumurtaları temizlemeye çalışırken, arkadan bir başka şahıs içeriye girip arka taraftaki kasaya yöneliyor ve paraları alıyor. Ben bir ara içeri girdim ama onu fark etmedim. Tekrar dışarı çıktığımda bu kişi ikinci kez kasaya yöneliyor ve bu kez de dolapta bulunan çantadaki cüzdanı şortunun içine koyarak çıkıyor."

Gürler, nakit 3 bin TL, kredi kartları ve nüfus cüzdanlarının çalındığını belirtti. Gürler, "Hırsızlık yapan kişilerin bizi izlediklerini tahmin ediyorum. Çünkü, masada cep telefonu, laptop var, almıyor. Direkt kasaya ve cüzdana yöneliyor. Şaşkınız" dedi.

Polise başvuran Gürler, güvenlik kameralarında hırsızların yüzünün net görünmesine rağmen bulunamamalarından yakındı.



SE(SU/BT)