Birinci kalite olarak adlandırılan ve daha önce kilosu 55 liradan satılan kuşgümü, sırt, tütünlük ve antrikot cinsi pastırmaların kilosu son artışla birlikte 60 liraya, eğrice, kenar, şekerpare cinsi 2'nci kalite pastırmaların kilosu 45 liradan 55 liraya, omuz ve kürek cinsi 3'üncü kalite pastırmaların kilosu ise 40'tan 45 liraya çıktı. Birinci kalite evlik sucuğun kilosu ise 25'ten 30 liraya, 2'nci kalite sucuğun kilosu ise 20'den 25 liraya yükseldi. İşlenmiş et ürünlerinden olan, salam, sosis, kavurma, füme, jambon gibi et ürünleri de değişik oranlarda zamlandı.

Yapılan zamlardan sonra 1 dilim pastırma 1.5 TL oldu. Pastırma sıtıcılarından Abdullah Akçakoyunlu ''Üretici firmalar fiyatları artırınca biz de mecburen fiyatlarımızı aynı oronda artırıyoruz. 25 gram ağırlığındaki bir dilim pastırma son zamdan sonra 1.5 TL oldu. Fiyatlar arttı satışlarımız düştü'' dedi.

REKLAM KAMPANYALARI FİYATLARI ARTIRDI

Pastarma sucuk satıcılarından Mustafa Küçükgöncü ise, et fiyatlarının düştüğü bir dönemde, pastırma ve sucuk fiyatlarının artmasının reklam giderleriyle ilgili olduğunu söyledi. Küçükgöncü, ''Biz satıcılar olarak fiyatların artmasına karşıyız. Büyük firmalar reklam giderlerini artırıp, kampanyalara başlayınca, ürünlerin fiyatı da artıyor. Başlatılan her reklam kampanyası sonucu fiyatlar zamlanıyor. Fiyatlar ucuz olsa satışlarımız daha da fazla olur'' diye konuştu.



VD(OE/İD)