Bingöl kent merkezi ile çevresinde yaklaşık iki haftadan beri devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, aşırı kar yağışı nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 138 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. 

BUZLANMA KAZASI

Bu arada dün akşam saatlerinde Çapakçur Köprüsü'nde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan 12 M 0042 plakalı yolcu minibüsü, orta refüjdeki elektrik direğine çarptı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, çarpmanın etkisiyle orta refüjdeki beton direk devrildi. Devrilme sırasında yüksek gerilim tellerinde meydana gelen kıvılcım, şehir elektriğini kesti. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, köprüde uzun araç kuyruğu oluştu. 

3 SAAT ELEKTRİK VERİLEMEDİ

Çabapçur Köprüsü'nün giriş ve çıkışında görev alan Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla bir süre trafik akışını kesti. Kaza yapan hat minibüsü çekiciyle kaldırıldı. Elekrik arıza ekipleri, devrilen beton direğin yerine yenisini dikmek ve elektrik tellerini de onarmak için çalıştı. Şehrin bir bölümüne direğin devrilmesi nedeniyle 3 saat elektrik verilemedi. 

Karayolları 84'üncü Şube Şefliği ekiplerinin Çapakçur Köprü'sünde tuzlama çalışması başlatmasının ardında trafik akışı normale döndü.