Bingöl Valiliği, 49'uncü Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde il genelinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, Jandarma Komutanlığı'nın istihbari çalışması sonucu 13-15 Kasım tarihlerinde Jandarma Özel Harekat Timleri, jandarma komanda timleri, geçici köy korucularının da katıldığı Genç İlçesi'nin Dikpınar Köyü kırsalına operasyon düzenlendi. 14 Kasım günü karşılaşılan bir grup PKK'lıya 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 korucu yaralandı. Çatışmanın ardından bölgede yapılan aramada 1 teröristin cesedi, Kalaşnikof tüfek, 2 şarjör ve çok sayıda fişekle birlikte bulundu.

Öldürülen PKK'lının 2011 yılında Genç İlçesi'nin Servi-Bayramlı Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir maden ocağındaki iş makinelerinin yakılma eylemine katıldığı ve araçları bizzat kendisinin yaktığının tespit edildiği belirlendi.

SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ

Bölgede ayıca takviye olarak sevk edilen Jandarma Komando Taburu ve Piyade Komando Taburu'nun da katılımıyla yürütülen operasyonda PKK'ya ait 2 depo, 13 sığınak bulunarak tahrip edildi. Depo, sığınak ve arazide yapılan aramada askerlerin geçiş yoluna tuzaklanmış 2 basma düzenekli el yapımı patlayıcı, 10 kilo amonyum nitrat, 2 sırt çantası, 3 büyük akü, 150 kilo yiyecek ile bol miktarda yaşam ve kullanım malzemeleri ele geçirildi.

Valilik, olayla ilgili adli tahkikatın devam ettiğini belirterek, ele geçen silahların muhafaza altına alındığını ve diğer malzemelerin olay yerinde tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

Açıklamada, 2012 yılı içinde Bingöl genelinde güvenlik güçlerinin icra ettiği operasyonlarda 24'ü ölü 7'si sağ olmak üzere 31 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.