Anadolu Ajansı'na konuşan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 18 tutuklu ve hükümlünün tünel kazmak suretiyle firar ettiğini açıkladı.


Bingöl  M Tipi Cezaevi'nden firar adan 18 tutsağın isimleri belirlendi. Alınan bilgilere göre firar edenlerin isimleri şunlar:

Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Amed), Veli Taşkıran (Amed), Şeref Gülen (Amed), Ahmet Oyunlu (Amed), Ramazan Benice (Amed), Rıdvan İpek (Amed), Ali Nergis (Amed), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Amed), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Amed), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Amed), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).


M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, il merkezindeki Kaleönü Mahallesi Muş karayolu üzeri 10’uncu kilometrede il merkezine 12 kilometre uzakta bulunuyor.18 kişinin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldığı, bölgedeki jandarma ve polis ekiplerinin Bingöl-Muş ve Bingöl-Elazığ karayollarında arama noktaları kurduğu bildiriliyor.


Adalet Bakanı Sadullah Ergin cezaevinde incelemelerde bulunacağını ve daha sonra gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.


Bu arada Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olay sonrasında şu Tweet'i attı: "Acaba ayakkabılarıyla mı girdiler tünele?"