Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca başlatılan 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullara 9 aylığına geçici bin işçi alımı kararlaştırdı. Karar, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vatandaşlara duyuruldu. Duyuru sonrası 14 bin kişi başvuru yaptı. Başvuruların sona ermesinin ardından bin kişinin alınacağı işe 14 bin başvuru olunca İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, işe alınacak kişilerin kura ile belirlenmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine işe alınacak kişiler, bugün noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Geçici olarak istihdam edilecek bin kişinin belirlenmesi için sabah saatlerinde Şanlıurfa Teknik Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda kura çekimi yapıldı. Asgari ücret alacakları 9 aylık iş için yapılacak kura çekimine katılmak üzere okula gelenler, duvarlara asılı listelerden isimlerini kontrol ettikten sonra salona girdi. İşsizler daha sonra girdikleri spor salonunda tribünleri doldurdu. Bazı adaylar yer bulamadığı için salonun ortasında diz çökerek kura çekiminin yapılmasını bekledi. Çok sayıda kişi ise yer sıkıntısı nedeniyle kura çekimini okul dışında takip etti.

İLÇELERLE BİRLİKTE 7 BİN KİŞİ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar'ın da katıldığı törende konuşan İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, yoğun başvuru nedeniyle işe girecek kişilerin kura çekimiyle belirleneceğini söyledi. Karasevda işe alınacak kişilerin; sosyal güvence kapsamında 9 ay boyunca asgari ücret karşılığı çalıştırılacağını kaydederken, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında kent merkezi ve ilçelerde bu yıl 7 bin kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından 14 bin adayın isimlerinin yazılarak atıldığı şeffaf kutudan noter huzurunda çekim yapıldı. Başvuru yapanların büyük heyecan yaşadığı kurada ismi çıkanlar iş bulmanın sevinciyle evlerine döndü. İş bulma hayaliyle katıldıkları kurada adı çıkmayanlar ise üzüldü.

AL(HK/COŞ)