Çanakkale merkeze bağlı Demiroğlu Caddesi Tekke Sokak'ta geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, İstanbul'da yaşayan Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu işsiz Şebnem Zileli Görgün'ün, 1.5 yıllık eşi Yekta Onur Görgün ile ailesini ziyarete geldiği binanın çatı katında cesedi bulundu. Elleri arkadan kısmen ip ve telle bağlı olan Görgün'ün cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili polis merkezinde ifade veren, İstanbul Ticaret Odası'nda görevli eşi Yekta Onur Görgün, daha sonra yakınlarıyla birlikte eşinin cesedini almak için Bursa'ya gitti.

OTOPSİ TAMAMLANDI

Olay günü yapılan ilk incelemede, zaman zaman psikolojik destek de aldığı öğrenilen Şebnem Zileli Görgün'ün intihar ettiği şüphesi üzerinde duruldu. Tozlu olan çatı katında da sadece 1 kişiye ait ayak izinin bulunması bu düşünceyi güçlendirdi. Ancak, talihsiz kadının ellerinin hem ip, hem de telle bağlı olması ve ellerinin yumruk biçiminde eşofmanın kolları içinde olduğunun ortaya çıkması kafalarda soru işareti bıraktı. Çıplak ayak ve pijamayla çatı katına çıkan Şebnem Zileli Görgün'ün otopsisinde, herhangi bir darp izine raslanmadığı tespit edildi. Ancak detaylı otopsi raporunun yaklaşık bir ay sonra çıkacağı kaydedildi.

AİLESİNE SIKINTILARINI ANLATMIŞ

Geçen cuma günü geldiği baba ocağında bir süre ailesiyle hasret gideren Şebnem Zileli Görgün'ün gece geç saatlere kadar anne ve babasıyla sohbet ettiği öğrenildi. Psikolojik destek aldığı dönemde ilaç kullandığı belirtilen Görgün'ün, ilaçlara ara verdiği, eşiyle zaman zaman tartıştığı ve bu sıkıntılarını da ailesine aktardığı belirtildi.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Şebnem Zileli Görgün'ün cenazesi, dün akşam saatlerinde Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Eşi ve yakınları tarafından hastaneden bugün alınan talihsiz kadının cenazesi, Kurşunlu Camii'ne getirildi. Cenaze törenine, Görgün'ün eşi Yekta Onur Görgün, babası Şahin Zileli, annesi Sevim Zileli ve yakınları ile Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan da katıldı.

Öğlende kılınan cenaze namazının ardından Şebnem Zileli Görgün'ün cenazesi, Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın sürdüğü, bütün olasılıkların değerlendirildiği bildirildi.



ES,BG,EK(AÖ/SS)