Evli ve bir çocuk annesi Necmiye Bediha Yavuz, yün almak için gittiği tuhafiyeci dükkanında, işyeri sahibi İbrahim Pınarkaya ve kuzeni İsmail Çiçek tarafından kolundaki yaklaşık 20 bin lira değerindeki bilezikler için boğularak öldürüldü. Yavuz'un cesedi boş bir araziye gömülü olarak bulundu. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, 8 kişilik özel ekiple Bulgaristan'a kaçmayı planlayan şüphelileri Kırklareli'de yakaladı. Tutuklanan Pınarkaya ile Çiçek'e ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. 

Karamürsel Adliyesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar İbrahim Pınarkaya ile İsmail Çelik, avukatları Halil Temeş, öldürülen Necmiye Bediha Yavuz`un eşi Emin Yavuz ve avukatı ile ailenin yakınları katıldı. Sanık İsmail Çiçek, duruşmada pişman olduğunu söylerken, diğer sanık İbrahim Pınarkaya da, söyleyecek bir şeyi olmadığını ve pişman olduğunu belirtti.

Yavuz ailesinin avukatı ise sanıkların pişmanlık duymadıklarını düşündüklerini söyleyerek cezaevinde kendi aralarında mektuplaştıklarını ve bu mektuplarla mahkemeyi yanıltmaya çalıştıklarını öne sürdü. Mahkeme duruşmayı 17 Ocak 2013'e ertelerken, bu duruşmada karar çıkmasının beklendiği belirtildi.



MB(MB/AK)