Bilecik 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 Eylül 2011 tarihinde meydana geldi. 3 şüpheli, girdikleri ECM Metal Fabrikası'nın idari binasında çelik kasayı oksijen kaynağı ile açtı. Şüpheliler kasada bulunan 18 bin lirayı aldı. Hırsızlar daha sonra yakındaki Porland Porselen Fabrikası'na girdi. Buradaki kasayı da oksijen kaynağıyla açan şüpheliler kasadaki 4 bin lira parayı alıp kaçtı.

Olayın ardından Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yaptıkları çalışmalar soncunda 2 fabrikadaki hırsızlık olayını gerçekleştirenlerin Özkan Parlak, akrabası Kazım Parlak ve Murat Kulavuz olduklarını belirledi.

Polis ekipleri şüphelilerden Murat Kulavuz'u, başka bir hırsızlık olayı nedeniyle tutuklu olarak kaldığı Çankırı'nın Çerkeş İlçesi'ndeki cezaevinden önceki gün tahliye olup dışarı çıktığında gözaltına aldı. Şüphelilerden Özkan Parlak ise Rus sevgilisi olduğu öne sürülen bir kadınla birlikte kaldığı Antalya'daki bir otelde yakalandı.

Bilecik'e getirilen şüpheliler Özkan Parlak ile Murat Kulavuz, yapılan sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri iki fabrikadaki hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen diğer şüpheli Kazım Parlak'ın yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.