Beytüşşebap'ta geleneksel olarak her yıl Kato Dağı eteklerindeki Laleş Yaylası'nda kutlanan Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Festivali'nin çalışmaları devam ederken, İçişleri Bakanlığı'nın Şırnak Valiliği'ne gönderdiği bir genelgeyle festivalin yasaklandığı bildirildi. Bakanlığın 29 Haziran'da Şırnak Valiliği'ne gönderdiği genelgede, "2009-2010 ve 2011 yıllarında yapılan Beytüşşebap Laleş Yaylası Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Şenlikleri etkinliklerinde kanunlara aykırı davranılmıştır. Dolayısıyla son 3 yıllık uygulamaya bakıldığında, bu şenliklerin 2911 sayılı kanunun istisnalarından istifade etme hakkını kaybettiği değerlendirilmektedir" denildi.

Genelge üzerine Şırnak Valiliği de, Beytüşşebap İlçe Kaymakamlığı'na gönderdiği bir yazı ile festivalin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'inci maddesine istinaden yasaklandığını bildirdi. Valiliğin kaymakamlığa gönderdiği yazıda, "05-07 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan Beytüşşebap Laleş Yaylası Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Festivali 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17'inci Maddesine (Bölge valisi, vali veya kaymakam, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir) istinaden yasaklanmıştır" denildi.

Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, günlerdir çalışmalarını sürdürdükleri festivalin yasaklanmasına tepki göstererek, binlerce yıllık geleneklerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Temel, hazırlıkların bitmek üzere olduğu ve festivali her şeye rağmen kutlamakta kararlı olduklarını söyledi.